Live or Survive?

Το πρώτο Survivor μας βρήκε ενθουσιασμένους κ μας καθήλωσε στην μικρή οθόνη. Ενθουσιασμένους κ αθώους… 

Δεν ήταν μόνο ότι είχαμε χρόνια να δούμε παιχνίδι επιβίωσης, τώρα υπήρχε μια μεγάλη διαφορά…Τώρα είχαμε και την εξουσία!!!! Δική μας απόφαση ήταν ποιος παίκτης θα μείνει κ ποιος θα φύγει. Μια εξουσία που έπρεπε μεν να πληρώσουμε για να την έχουμε, αλλά ποιος δεν θέλει να είναι ο κριτής των άλλων? Αξία ανεκτίμητη!!

Επιλέξαμε ομάδες, ταυτιστήκαμε με παίκτες, προβληματιστήκαμε με χαρακτήρες, αγαπήσαμε κ μισήσαμε…..όλα σε υπερθετικό βαθμό! Ξοδευτήκαμε κ φανατιστήκαμε σε συζητήσεις, σε αναλύσεις και  διαφωνίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στις παρέες με φίλους και στα οικογενειακά τραπέζια με τους συγγενείς.. Ως κλασσικοί Ελληνες θέσαμε το δίλημμα Ντάνος ή Μάριος , δίλημμα έντονο κ διασπαστικό σαν τα αείμνηστα «ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ», «Καζαντζιδης ή Μπιθικώτσης».

Την δεύτερη χρονιά ήμασταν ολοι πλέον έμπειροι. Η εξουσία παρέμεινε σε εμάς κ τώρα πια ξέραμε πως να την εκμεταλλευτούμε….Ήμασταν φιλύποπτοι, δεν μας έπειθαν εύκολα πια οι παίκτες για τις καλές τους προθέσεις. Τους θεωρήσαμε «διαβασμένους», ότι ήξεραν πως να φερθούν για να κερδίσουν την αγάπη κ την στήριξη μας. Αλλά εμείς ήμασταν πιο «διαβασμένοι» απο αυτούς!!!

Χρησιμοποιήσαμε την δύναμη μας (την πληρώσαμε άλλωστε), την ψήφο μας, όχι μόνο για να στηρίξουμε τον αγαπημένο μας παίκτη, όχι μόνο για να επιλέξουμε το καλύτερο για την αγαπημένη μας ομάδα. Ψηφίσαμε για να κάνουμε κακό στην αντίπαλη ομάδα,για να διώξουμε ένα δυνατό της παίκτη, για να κρατήσουμε τον πιο αδύναμο της….

Οι λέξεις «ηθική , δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα » είναι μόνο για να κρίνουμε τους παίκτες…..οχι εμάς…..γιατί εμείς δεν κρινόμαστε…. Εμείς έχουμε την εξουσία να κρίνουμε….Πληρώνουμε για να την έχουμε… Για να κρίνουμε τους άλλους με τον προσφιλή μας τρόπο , με δύο μέτρα κ δύο σταθμά…. Μα χρειαζόταν να πληρώσουμε για να την αποκτήσουμε? Μα πάντα δεν κρίναμε τους άλλους? Μήπως κάτι άλλο μας έλειπε?

ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ                                                                                                                                           Στο Nomads 2 η ψηφοφορία ήταν δωρεάν. Μα γιατί δεν θέλουν τα λεφτά μας? Θα μας δωρίσουν την εξουσία ή θέλουν κάτι άλλο?

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Live or Survive?

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.