Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς!!

Πολλές εκδοχές υπάρχουν για την πατρότητα της φράσης αυτής. Επικρατέστερη ότι μας ήρθε μέσω των Βυζαντινών από τους Ρωμαίους, παραφρασμένη από το  «Ο Αύγουστος πέθανε, έχουμε νέο Αύγουστο».

Ταιριάζει απόλυτα στο Nomads 2  όπου είδαμε εναν παλιό «κακό» να πεθαίνει  και έναν νέο να γεννιέται. Γιατί είναι γνωστό ότι παραμύθι χωρίς κακό δράκο δεν υπάρχει….Και αν ο δράκος μας, αποφασίσει να μας δείξει το καλό του προφίλ, το παραμύθι μας δεν θα έχει επιτυχία…

Χανταμπάκης λοιπόν VS Βασιλόπουλος

Ο πρώην κακός και ο νυν….

Ένας πρώην κακός που θέλει να αποκαταστήσει το όνομά του  και μας παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Ένας πρώην κακός  που ζητάει  δεύτερη ευκαρία… και απ’ότι φαίνεται  την έχει ήδη κερδίσει. Δεν είναι ηθοποιός αλλά …. πολλοί λένε οτι υποκρίνεται.

Ένας νυν κακός που μάλλον δεν έχει επίγνωση της εικόνας που βγάζει στους θεατές.Είναι η πρώτη του ευκαρία… και απ’ότι φαίνεται την εχει ήδη χάσει. Είναι ηθοποιός αλλά…. πολλοί λένε οτι δεν υποκρίνεται.

Λοπόν, συγχωρούμε τον πρώην κακό? Αυτόν που όλοι κατηγορούσαμε, απεχθανόμασταν, δεν θέλαμε να βλέπουμε? Μάλλον ναι… Αρκεί η μετανιωμένη εκφραση, το χαμηλό βλέμμα, το μελαγχολικό χαμόγελο. Δεν είναι κακός, ήταν θύμα …. των δύσκολων συνθηκών….του μοντάζ… ή έφταιγε κάποιος άλλος που του έβγαλε τον κακό του εαυτό…Ναι, ναι ,ναι… Μετανιώνουμε για ότι ειχαμε πει γι’αυτόν…. παρασυρθήκαμε από το μοντάζ….. ότι θέλουν μας δείχνουν….

Αν όμως ισχύουν όλα αυτά για τον πρώην , γιατί δεν ισχύουν για τον νυν? Αυτόν γιατί τον κατηγορούμε, τον απεχθανόμαστε? Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι και αυτός θύμα? Σε αυτό το έργο δεν υπάρχει μοντάζ? Ναι υπάρχει, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει και δράκος…Εξάλλου αν μετανιώσει, αν ζητήσει δεύτερη ευκαιρία , εδώ θα είμαστε να τον συγχωρέσουμε…..αρκεί να μας φέρετε ένα νέο δράκο.

Ο κακός πέθανε, ζήτω ο νέος κακός !!!

life_or_death___by_eve__d-d75w9n1-1024x559.jpg

 

 

ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ

Ο πρώην κακός γιατί δεν μπορεί να «κατανοήσει» τον νυν?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.