10 συμβουλές για να γίνετε παίκτης στο Survivor

Η Lynne Spillman, Διευθύντρια Casting του Survivor  της Αμερικής, σε  συνέντευξή της εν όψει της επιλογής παικτών για την 17η σεζόν του παιχνιδιού, την περίοδο 2015-2016, αποκαλύπτει τα 10 βασικά μυστικά που θα εντάξουν έναν υποψήφιο στο παιχνίδι.

Το Survivor  είναι ένα παιχνίδι αριθμών: Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν Survivor και  χιλιάδες δηλώνουν συμμετοχή. Σε κάθε σεζόν, από τους χιλιάδες υποψήφιους, μόνο 18 έως 20 άτομα ανταπεξέρχονται στην εξαντλητική διαδικασία επιλογής, ώστε  να βιώσουν μία «περιπέτεια ζωής»  και να παίξουν στο παιχνίδι. Για όσους ονειρεύονται να επιλεγούν στο Survivor, ίσως αυτή η συνέντευξη θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη.

Από την αρχή του Survivor, η Lynne Spillman υπήρξε η δύναμη πίσω από την επιτυχημένη επιλογή παικτών και τη στελέχωση των ομάδων με ενδιαφέροντες χαρακτήρες,  γεγονός που συντέλεσε στο να καταστούν το Survivor αλλά και το The Amazing Race τόσο δημοφιλή. Είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση και επιλογή παικτών για κάθε σεζόν, από την πρώτη μέρα των παιχνιδιών μέχρι σήμερα.

Η διαδικασία Casting του Survivor είναι «το παιχνίδι πριν από το παιχνίδι». Οι υποψήφιοι πρέπει να ξέρουν πώς να παίξουν και πώς να συμπεριφερθούν, για να τραβήξουν  την προσοχή της Spillman.

Στη συνέχεια σταχυολογούνται οι βασικότερες κατευθύνσεις της Spillman προς τους υποψήφιους, για την βελτιώσουν τις αποδόσεις τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες να επιλεχθούν:

  1. Να είστε ο εαυτός σας και να ρισκάρετε.
  2. Μην προσπαθήσετε να προσποιηθείτε κάποιον χαρακτήρα: «Μην προσπαθήσετε π.χ. να φαίνεστε ο «κακός της παρέας» αν ο τρόπος ζωής σας και η προσωπικότητά σας είναι διαφορετικοί. Επειδή στην διαδικασία επιλογής… το προσωπείο θα καταρρεύσει», προειδοποιεί η Spillman.
  3. Να μελετήσετε πολύ καλά τα προηγούμενα παιχνίδια πριν υποβάλετε αίτηση, να ξέρετε γιατί θα είστε καλοί και να μιλήσετε για το χαρακτηριστικό σας εκείνο που μπορεί να σας αναδείξει νικητή.
  4. Μην είστε ντροπαλοί ή ήσυχοι και μην λέτε ότι η γνώμη των άλλων σας αποθαρρύνει.
  5. Πιάστε δουλειά: Η Spillman αναζητά νέους ανθρώπους με εμπειρία ζωής και κοινωνικές δεξιότητες. Αν δεν έχετε δουλέψει ποτέ ή ακόμα ζείτε με τους γονείς σας, χάνετε πόντους. Οι υπεύθυνοι επιλογής παικτών θέλουν να ξέρουν ότι έχετε καλλιεργήσει τις ικανότητές σας στον πραγματικό κόσμο και ότι μπορείτε να ανταγωνιστείτε με τα «μεγάλα αγόρια» ή/και σκληρούς τύπους που μπορεί να φτάνουν μέχρι το bulling.
  6. Μην μιλάτε για αποτυχίες σας: «Οι υποψήφιοι  όλη την ώρα κάνουν το λάθος να λένε ότι θα ήταν τέλειοι επειδή μόλις τελείωσαν το σχολείο, ή δεν έχουν δουλειά, ή μόλις απολύθηκαν, οπότε είναι η τέλεια χρονική συγκυρία γι αυτούς», λέει η Spillman. Με τον τρόπο αυτό μας παρουσιάζουν και  υπογραμμίζουν όλα τα αρνητικά ή τις αποτυχίες τους, σε αντίθεση με αυτό που ζητάει  η επιτροπή επιλογής, δηλαδή την ανάδειξη των χαρακτηριστικών που μπορούν να φέρουν επιτυχία. Η επιλογή είναι προσεκτική στο σημείο αυτό καθώς έχει επίγνωση ότι γίνεται για ένα παιχνίδι που είναι σχεδόν κοινωνικό πείραμα και απαιτεί φυσική αντοχή και συναισθηματική επιδεξιότητα.
  7. Συνεχίστε να υποβάλετε υποψηφιότητα: Η Spillman λέει: «Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο αλλάζουν μέσα σε δύο χρόνια. Καθώς η ζωή σας αλλάζει, θα πρέπει να συνεχίσετε να υποβάλετε υποψηφιότητα. Καθώς μεγαλώνετε και συνεπώς καταγράφετε εμπειρίες και ζυμώνεστε στην πραγματική σας ζωή, αρχίζετε να γίνεστε περισσότερο καλοί για το παιχνίδι»
  8. Υποβάλετε υποψηφιότητα με κάθε τρόπο που μπορείτε: «Ελάτε στις συνεντεύξεις, φτιάξτε ένα βίντεο με τις επιδόσεις σας ή οτιδήποτε σας αναδεικνύει , γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θα τραβήξει την προσοχή της επιτροπής επιλογής πάνω σας».
  9. Μη φοράτε κοστούμια.
  10. Κατανοήστε τι χρειάζεται για να κερδίσετε και μιλήστε για το πώς παίζετε ήδη το παιχνίδι στην πραγματική σας ζωή. «Πρέπει να ξέρουμε ότι μπορείτε να κερδίσετε και ότι δεν θα τα παρατήσετε», εξηγεί η Spillman.

Οι υποψήφιοι θα ήταν σοφό να ενσωματώσουν τα τελικά λόγια της Spillman στην αίτηση τους: «Παρακολουθήστε την εκπομπή, συνεχίστε να υποβάλετε υποψηφιότητα και ανακαλύψτε με ποιο τρόπο παίζετε ήδη το παιχνίδι στην πραγματική σας ζωή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω»..

Μια σκέψη σχετικά μέ το “10 συμβουλές για να γίνετε παίκτης στο Survivor

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.