Το πρόβλημα της ελληνικής ομάδας έγινε ορατό από τα πρώτα παιχνίδια.. οι άνδρες υστερούν της αντίπαλης ομάδας. Ενώ οι γυναίκες φέρνουν νίκες και πόντους, οι άνδρες σημειώνουν μόνο ήττες. Οι ίδιοι το απέδωσαν στη μεγάλη εμπειρία των Τούρκων στο παιχνίδι επιβίωσης, προσπάθησαν στην αρχή να είναι πιο αποτελεσματικοί.. αλλά γρήγορα φάνηκε ότι παρέδωσαν τα όπλα.
Από την παραλία ως τον πάγκο των αγωνισμάτων διακρίνουμε στους άντρες της ομάδας ασυνεννοησία και εσωτερικό ανταγωνισμό. Από τη μία αδιαφορία και προχειρότητα στο να δημιουργήσουν καλές συνθήκες διαβίωσης κι από την άλλη λογομαχίες και διαξιφισμούς για τα ματσαρίσματα. Είναι τελικά κίνητρο τους η νίκη της ομάδας ή μόνο η προσωπική τους προβολή;
Εντάσεις και καυγάδες που αποδυναμώνουν την συνοχή της ομάδας, δημιουργούν κακή ατμόσφαιρα στην παραλία και φυσικά ήττες στον αγωνιστικό χώρο.. Τα νέα μέλη που προστέθηκαν δεν άλλαξαν την εικόνα.. αντίθετα η είσοδος στην ομάδα ενός ακόμη άντρα, του «ιδιαίτερου» κατ’ομολογία του, Βασίλη Βασιλικού δημιούργησε ακόμη πιο έντονες προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη, σε τέτοιο σημείο που κάποιες χαμένες ασυλίες, που θα έδειχναν τον δρόμο της εξόδου σε αδύναμους παίκτες, φαντάζουν πλέον απαραίτητες. Η ως τώρα στάση τους όμως στο συμβούλιο δεν δίνει πολλές ελπίδες ότι θα στραφούν στην σωστή κατεύθυνση.. οι επιλογές τους δείχνουν να βασίζονται περισσότερο σε προσωπικές συμπάθειες κι όχι στην αποτελεσματικότητα στον αγωνιστικό χώρο.
Ένας αρχηγός, ένας εμψυχωτής θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα; να ενώσει την ομάδα; να την οδηγήσει σε νίκες; Μπορεί αυτόν τον ρόλο να τον παίξει κάποιος από τους δώδεκα παίκτες; Διαθέτει κάποιος από αυτούς αρχηγικές ικανότητες;
Ο Τόνι Σταυράτης ήταν αυτός που έδειξε από την αρχή θέληση να ηγηθεί της ομάδας. Τέσσερις εβδομάδες μετά βλέπουμε ότι έχει αποτύχει.. όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει ουσιαστικά με τους συμπαίκτες του και να τους εμπνεύσει αλλά επέλεξε την μη ανάληψη ευθυνών και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις με τους περισσότερους από αυτούς. Αυτή τη στιγμή θεωρείται, από όλους σχεδόν τους συμπαίκτες του, υπαίτιος για το κακό κλίμα στην παραλία.
Η Αφροδίτη Σκαφίδα, λόγω της μεγάλης αθλητικής εμπειρίας της, σίγουρα θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην διάρκεια των αγωνισμάτων.. όσες φορές όμως προσπάθησε να εξηγήσει την πίστα και τον στόχο στους άντρες συμπαίκτες της δεν εισακούστηκε. Ο Σπύρος Γουρδούπης έδειξε να προσπαθεί και αυτός να κατευθύνει την ομάδα του σε θέματα στρατηγικής. Παρότι όμως οι υποδείξεις του ήταν σωστές επικράτησε και πάλι το κίνητρο της προσωπικής προβολής.
Η προσθήκη της Κατερίνας Δαλάκα όσο και αν έγινε περισσότερο για λόγους τηλεθέασης, αφού το γυναικείο κομμάτι της ομάδας ήταν ήδη πολύ δυνατό, σίγουρα θα βοηθήσει τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην ψυχολογία των συμπαικτών της. Η εμπειρία της στο παιχνίδι επιβίωσης αλλά και οι ικανότητες της στην τόνωση της αυτοπεποίθησης της ομάδας της είναι γνωστές. Ομως, αν και οι συμπαίκτες της έχουν πει πολλές φορές ότι η παρουσία της άλλαξε θετικά την ψυχολογία της ομάδας, η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει..
Οι συνεχείς δικαιολογίες των ανδρών για τις ήττες , η φανερή έλλειψη προσπάθειας από μέρους τους, αλλά και η σιωπή -ως τώρα- των γυναικών δείχνουν ότι η κατάσταση δύσκολα θα αλλάξει εκ των έσω.. Η λύση της χαμένης ασυλίας είναι σίγουρα απαραίτητη, αλλά πλέον φαίνεται λίγη.. ίσως σε συνδυασμό με την έλευση νέων παικτών να υπάρχει μία ελπίδα η ομάδα να ανασυσταθεί από την αρχή.
Θα μπορέσει κάποιος λοιπόν, να τονώσει την ψυχολογία της ομάδας και να τους κάνει να πιστέψουν στις δυνάμεις τους; Να ενδυναμώσει το πνεύμα συνεργασίας αλλά και την προθυμία τους να δώσουν το «κάτι παραπάνω» για το καλό της ομάδας;
Θεωρώ την Αφροδίτη κατάλληλη αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό αν δεν έφευγαν πρώτα κάποιοι παίκτες που αποσυντονίζουν τα πάντα στην ομάδα. Και η ίδια άλλωστε δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση να πει σε μάταιες αντιπαραθέσεις.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 3 άτομα
Πιστεύω ότι κανένας από τους παίκτες της ομάδας μας δεν έχει το χάρισμα του αρχηγού. Ο αρχηγός είναι ηγέτης. Ο ηγέτης πρέπει να επιδρά στην σκέψη, αντίληψη και ψυχισμό των παικτών. Πρέπει να είναι ήρεμος αλλά και μαχητικός. Πρέπει να είναι έξυπνος και όχι πονηρός. Πρέπει να κοιτάει το κοινό συμφέρον και όχι το δικό του. Πρεπει να πείθει, χωρίς να προκαλεί και να προκαλεί πειθωντας. Η Αφροδίτη θα μπορούσε αλλά δεν εχει την επιβολή που χρειάζεται. Η επιβολή του Τόνι σωστά αποδειχτηκε μαϊμού και οι υπόλοιποι μας δίνουν την εικόνα του μοναχικού καβαλαρη χωρίς σέλα.
Απεναντίας οι Τούρκοι μας αρέσει η όχι, τους αρέσει η όχι έχουν αρχηγό. Τον Χικμέτ. Που κάποιες από τις αρετές του αρχηγού στην υπάρχουσα αγέλη τις έχει. Νίκες, εξυπνάδα, αντίληψη. Ο τρόπος του είναι όντως βοσκού, δεν παύει όμως να έχει εμπνεύσει ένα μεγάλο μέρος της ομάδας του που τον ακούν στις συμβουλές και κατευθύνσεις του
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Σίγουρα η Αφροδίτη είναι η πιο κατάλληλη να βοηθήσει την ομάδα, ειδικά στο αγωνιστικό κομμάτι.. πιστεύω θα αναγκαστεί σύντομα να δείξει δυναμικότερη στάση
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
ΜΌΝΟ ΤΌΝΙ
Μου αρέσει!Μου αρέσει!