Τόνι Σταυράτης: Ο Χανταμπάκης ξανάρχεται…

Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ένας εκρηκτικός χαρακτήρας, ένας δυναμικός παίκτης είναι ο γνωστός πλέον σε όλους μας Τόνι Σταυράτης. Το όνομά του προκαλεί αρνητικά σχόλια και το τηλεοπτικό κοινό ανακάλυψε στο πρόσωπό του το νέο Χανταμπάκη (αν και ο Στέλιος κατάφερε τελικά να αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια εικόνα του). Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ’ την αρχή…

Ο Τόνι μάς συστήθηκε στην αρχή του Survivor 3 ως αθλητής πολεμικών τεχνών που παράλληλα δουλεύει στην ασφάλεια VIP προσώπων. Υπηρέτησε, επίσης, ως μισθοφόρος σε πλοία στη Σομαλία. Πλέον εργάζεται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Σαλαμίνας, οπού και κατοικεί. Τέλος, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο όντας μάλιστα ο αρχηγός του «Αίαντα Σαλαμίνας». Το βιογραφικό του, λοιπόν, φαίνεται πλούσιο και φανερώνει έναν άνθρωπο πολυπράγμονα, με πάρα πολλές εμπειρίες για τα 34 χρόνια του.

Ένα άτομο σαν τον Τόνι, που αγαπά την περιπέτεια –αν λάβουμε υπόψη τη δραστηριότητά του–,  φυσικά και θα δήλωνε συμμετοχή στο Survivor. Η παραγωγή ενέκρινε την είσοδό του στο παιχνίδι διακρίνοντας σίγουρα μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Στην αρχή φάνηκε ότι ήταν ένας παίκτης με πολλές δυνατότητες αγωνιστικά. Η ένταξή του στην ελληνική ομάδα έγινε ομαλά και η σχέση του με τους υπόλοιπους παίκτες ήταν αρμονική. Συνέβαλλε αποτελεσματικά  στα αγωνίσματα και στην επιβίωση γενικότερα.

Νωρίς, όμως, το κοινό διέκρινε μια ηγετική διάθεση από μέρους του καθώς έπαιρνε πρωτοβουλίες και καθοδηγούσε την ομάδα έχοντας τον πρώτο λόγο για τις αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν. Πολύ σύντομα ο Τόνι θεωρήθηκε κακέκτυπο του Ντάνου και κατηγορήθηκε ότι τον μιμείται  για να γίνει συμπαθής. Αν όντως αυτή ήταν η πρόθεσή του, προφανώς και είχε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στους άντρες της ομάδας είχαν την αφετηρία τους στην είσοδο του Βασίλη Βασιλικού στο παιχνίδι. Γενικά, ο Τόνι εμπλεκόταν  πάντα στους καβγάδες,  πολλές φορές τους προκαλούσε, ήταν ευέξαπτος και  αδιάλλακτος.  Η τελευταία σύγκρουσή του με τον Hikmet σχολιάστηκε από τους συμπαίκτες του και θεωρήθηκε αναμενόμενη. Αυτή η συμπεριφορά κούρασε τους τηλεθεατές  και  η κατακόρυφη πτώση της αγωνιστικής του επίδοσης προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο θυμό για το πρόσωπό του.

Ο Βασιλικός κατάφερε να ενσωματωθεί στην ομάδα φέρνοντας, όμως, με τον τρόπο του αντιμέτωπο τον Τόνι με τα υπόλοιπα μέλη.  Ύστερα από πολλούς καβγάδες, βαρείς χαρακτηρισμούς και μάλλον ατυχείς ατάκες, ο Τόνι αποτραβήχτηκε από το σύνολο, απομονώθηκε, έγινε καχύποπτος και δήλωσε ότι στο εξής θα ενεργεί ατομικά. Ήταν μια δήλωση που και πάλι προκάλεσε αρνητικά σχόλια. Πριν καλά καλά το καταλάβουμε, ο Τόνι πήρε τη θέση ενός νέου «Χανταμπάκη» στη συνείδηση του κόσμου!

Γενικότερα, μπορούμε να πούμε ότι ο Τόνι έκανε πολλά λάθη.  Ο ίδιος ξεχνά ότι για να απαιτήσεις σεβασμό από κάποιον πρέπει πρώτα να του τον εμπνεύσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμπεριφορά του  απέναντι στη Δήμητρα: Μας έκανε αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι επιτέθηκε λεκτικά και ιδιαίτερα άκομψα σε μια κοπέλα νεότερή του, πράγμα που δεν έκανε μόνο αυτός για να πούμε την αλήθεια. Ο ήρεμος και καλοπροαίρετος διάλογος σίγουρα δεν είναι το δυνατό του σημείο.

Η τύχη του Τόνι είναι προκαθορισμένη. Το κοινό με την πρώτη ευκαιρία  θα τον διώξει από το παιχνίδι. Γιατί σ’ όλες τις ιστορίες υπάρχει το καλό και το κακό. Και στο παραμύθι που λέγεται Survivor πάντα χρειάζεται ένας «Χανταμπάκης»…

4 σκέψεις σχετικά με το “Τόνι Σταυράτης: Ο Χανταμπάκης ξανάρχεται…

  1. Όπως δεν άλλαξα ποτέ γνώμη για τον Χανταμπάκη, νομίζω το ίδιο θα συμβεί και με τον Τόνι. Ο πραγματικός μας εαυτός φαίνεται στις δύσκολες καταστάσεις και όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Και ναι… με αγωνία περιμένουμε την ώρα που θα του κουνήσουμε το μαντήλι…

    Αρέσει σε 3 άτομα

      1. Δεν ήταν μόνο η συμπάθεια ή η αντιπάθεια στο πρόσωπο του Ντάνου.. Ο Χανταμπάκης έκανε πολλά στο Survivor 1. Χειρότερος από τον Τόνι.

        Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.