Γλυκόπικρη γεύση.. κερδισμένες προμήθειες,χαμένη ασυλία..

Με κεκτημένη ταχύτητα ξεκίνησε τον αγώνα για τις προμήθειες η Ελληνική ομάδα και κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.. (10-8). Δεν έγινε το ίδιο όμως και στον δεύτερο αγώνα ασυλίας, που αν και ήταν ντέρμπι μέχρι το 7-7, οι Τούρκοι με 3 σερί νίκες πήραν τον αγώνα και ισοφάρισαν. Το 3-2 στην παράταση έδωσε σε αυτούς την ασυλία και έστειλε εμάς στο συμβούλιο του νησιού!

Συνεχώς μπροστά στο σκορ ήταν η Ελληνική ομάδα στον αγώνα για τις προμήθειες, έστω κι αν οι Τούρκοι πλησίαζαν και κάποια στιγμή, για μια και μοναδική φορά, προσπέρασαν.. η νίκη αυτή δεν μπορούσε να χαθεί γιατί σε αυτό τον αγώνα τη διαφορά την έκαναν τα αγόρια. Με 6 δικές τους νίκες από τις οποίες οι 3 από τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, το τελικό 10-8 ήρθε φυσιολογικά.

Το ακριβώς αντίθετο έγινε στον αγώνα ασυλίας.. Η γνωστή εικόνα με τα κορίτσια να φέρνουν 6 νίκες και τα αγόρια μόνο μια.. Μέχρι το 7-7 οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο, στα τελευταία παιχνίδια οι Πάτρικ Ογκουνσότο, Ελπίδα Μεζιρίδου και Δήμητρα Βαμβακούση, δεν μπόρεσαν να κερδίσουν και το τελικό 10-7 μας έστειλε στο αγώνισμα της ατομικής ασυλίας.

Οι 6 νίκες των ανδρών στο πρώτο αγώνισμα και 1 μόνο στο δεύτερο.. και οι 4 και 6 των γυναικών αντίστοιχα, δείχνουν ακόμα μια φορά ότι αυτές είναι το βαρόμετρο και σε αυτές μπορεί να βασιστεί περισσότερο η Ελληνική ομάδα, αφού οι άλλοι είναι ή του ύψους ή του βάθους.. συνήθως του βάθους!.. Οι όποιες επιτυχίες των αγοριών, μοιάζουν με φωτοβολίδα αφού δεν υπάρχει σταθερότητα.. αντίθετα με τα κορίτσια που και στη χειρότερη τους μέρα, 4 ή έστω 3 νίκες θα τις κάνουν!

Θέμα δημιουργήθηκε στο αγώνισμα της ατομικής ασυλίας,κυρίως από Τόνι Σταυράτη και Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, που υποστήριξαν πως ο Σπύρος Γουρδούπης θα έπρεπε να παραιτηθεί από το δικαίωμα του να αγωνιστεί για την ατομική ασυλία, αφού έχει τόσο καιρό να αγωνιστεί και άρα να προφέρει στην ομάδα. Ο ίδιος ο Σπύρος έδειξε να διαφωνεί.. αλλά επέλεξε τη μέση λύση.. βγήκε από το αγώνισμα αμέσως μετά αφού έχασε ο Τόνι, λέγοντας αργότερα πως ήθελε να σιγουρευτεί ότι δεν θα πάρει ο Τόνι την ατομική ασυλία!

Αυτοί που κέρδισαν τελικά τις ασυλίες ήταν ο Κυριάκος Πελεκάνος και η Κατερίνα Δαλάκα. Ο πρώτος στο συμβούλιο του νησιού έδωσε τον Τόνι σαν υποψήφιο, η δε Κατερίνα τον Πάτρικ Ογκουνσότο. Από την κάλπη είχε βγει νωρίτερα το όνομα του Σπύρου ως πρώτου υποψήφιου. Ο συμπαθέστατος αλλά εξαιρετικά αδύναμος αγωνιστικά Πάτρικ μοιάζει σαν το μεγάλο φαβορί να αποχωρήσει.. Καλή και χρήσιμη η θετική ενέργεια αλλά από μόνη της δεν είναι πάντα αρκετή.

Ο Σπύρος κέρδισε από την αρχή τη συμπάθεια αρκετών τηλεθεατών με το ιδιαίτερο στυλ του.. αλλά έχει εξελιχθεί σε μια γραφική φιγούρα.. Πολύ μπλα μπλα, προσπάθεια να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα του σώματος, το σήμα κατατεθέν του το φακιόλι σε πρώτο πλάνο αλλά από ουσία μηδέν! Μάλλον Νάσος στη θέση του Νάσου θέλει να γίνει και τίποτα παραπάνω. Ο Τόνι ήταν που ήταν εκνευριστικός, έφερε και κάποιες νίκες και ποιος τον πιάνει τώρα.. θα ξανακάνει την ομάδα άνω κάτω και αυτή τη φορά θα είναι χειρότερα.

Δυστυχώς μια ακόμη χαμένη ασυλία είναι αναγκαία για την Ελληνική ομάδα και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους.. και μάλιστα γρήγορα, πριν η κατάσταση ξεφύγει τελείως..

3 σκέψεις σχετικά με το “Γλυκόπικρη γεύση.. κερδισμένες προμήθειες,χαμένη ασυλία..

    1. Αγωνιστικά σίγουρα θα βοηθήσει αν λογικά αποχωρήσει ο Πάτρικ.. Σε οτιδήποτε άλλο θα δούμε.. Η παραμονή για μια ακόμα εβδομάδα εκεί, σε μερικούς θα τους μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους..

      Αρέσει σε 2 άτομα

  1. Δυστυχώς έγινε ακόμα μια φορά φανερό ότι τα αγόρια δεν είναι μόνο το αγωνιστικό αλλά και το ψυχολογικό βαρόμετρο της ομάδας μας. Όσο μερικοί παραμένουν στο παιχνίδι, η αγωνιστική τους αδυναμία σε συνδυασμό με την κυκλοθυμική τους συμπεριφορά μόνο προβλήματα θα προκαλούν.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.