Ο απολογισμός της εβδομάδας 23/3/ – 27/3/2019. Στατιστικά – Πίνακες.

Από σήμερα και για κάθε αγωνιστική εβδομάδα, δηλ. από Σάββατο έως και Τετάρτη, θα δημοσιεύουμε τον απολογισμό των αγώνων έτσι όπως καταγράφεται μέσα από τις επιδόσεις των ομάδων αλλά και των παικτών ξεχωριστά.

Στον απολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες «φιλίας / συνεργασίας» όπως και οι αγώνες για το ατομικό έπαθλο π.χ. αυτοκίνητο.

Για την εβδομάδα που μας πέρασε, οι αριθμοί που «λένε πάντα την αλήθεια», επιβεβαιώνουν τον κανόνα…

Α. ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η ταυτότητα της αγωνιστικής εβδομάδας: την εβδομάδα μεταξύ Σαββάτου 23/03/2019 και Τετάρτης 27/03/2019, διενεργήθηκαν 86 αγώνες που αφορούσαν τη διαδικασία του παιχνιδιού δηλ. έπαθλα ομάδων και ασυλία.

Η τουρκική ομάδα, με ποσοστό νικών 52%,  υπερίσχυσε της ελληνικής που σημείωσε 48% νίκες, στο σύνολο των 86 αγώνων.

Α.1.  ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Οι γυναίκες αγωνίστηκαν σε 44 αγώνες, δηλ. ποσοστό σχεδόν 51% ενώ αντίστοιχα οι άνδρες σε 42 αγώνες, ποσοστό 49%.

Τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την επιτυχία των παικτών ανά φύλο του αγωνιζόμενου,  αναδεικνύουν πρώτη την ομάδα των Τούρκων ανδρών με 24 νίκες και ποσοστό επιτυχίας 28% και δεύτερη σε απόσταση αναπνοής την υποομάδα των γυναικών της ελληνικής ομάδας. Οι εν λόγω κυρίες , αγωνίστηκαν σε 44 αγώνες πετυχαίνοντας 23 νίκες (ποσοστό 27%).

Η υποομάδα των γυναικών της τουρκικής ομάδας έρχεται τρίτη με ποσοστό επιτυχίας 24% και σταθερά στο τέλος η υποομάδα των ανδρών της ελληνικής ομάδας με ποσοστό επιτυχίας 21%.

Η γενική κατάταξη σε συμμετοχή και νίκες, ανά φύλο, έχει ως εξής:

Οι άνδρες της ελληνικής ομάδας  υστερούν σημαντικά από όλες τις άλλες υποομάδες. Εν ολίγοις, αν κατάφερναν να βελτιώσουν τις επιδόσεις έστω κατά 15%, θα είχαν φάει χάμπουργκερ και όχι δηλητηριώδη καβούρια…

Β. ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα της εβδομάδας για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, σε σχέση με το πλήθος των αγώνων που συμμετείχε αλλά και τις νίκες που πέτυχε, περιλαμβάνονται στον παρακάτω πίνακα.

Την κορυφή της εβδομάδας σε συμμετοχή αλλά και νίκες κατάκτησαν οι γυναίκες: η Κατερίνα Δαλάκα, με συμμετοχή σε 11 αγώνες και την κατάκτηση 9 νικών (ποσοστό αποτελεσματικότητας, σχεδόν 82%) και η SUDE από την τουρκική ομάδα, με συμμετοχή σε 13 αγώνες και την κατάκτηση 9 νικών (ποσοστό αποτελεσματικότητας, σχεδόν 69%)

Στην τρίτη θέση, πρώτος από τους άνδρες, αναδείχτηκε ο HIKMET, με συμμετοχή σε 11 αγώνες και κατάκτηση 6 νικών (ποσοστό αποτελεσματικότητας: 54,55%). Η κατάταξη όλων των παικτών σύμφωνα με τις νίκες που σημείωσαν περιλαμβάνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Αναλυτικά, η κατάταξη των παικτών έχει ως εξής:

ΟΙ MVP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η ανάδειξη των MVP της εβδομάδας, έτσι όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς, περιλαμβάνει, πέραν των καθαρά ποσοτικών στοιχείων δηλ. νίκες ή ατομικό ποσοστό νικών και ορισμένα ποιοτικά κριτήρια όπως: η δυναμικότητα των αντιπάλων, η θετική επίδοση απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και η μεγάλη συμμετοχή σε αγώνες. Όταν ένας παίκτης, με έναν αγώνα και μία νίκη αντίστοιχα, με κριτήριο μόνο το ατομικό ποσοστό νικών, ανακηρύσσεται πρώτος με το εξωπραγματικό 100%, είναι, αυτονόητα, λάθος. Οπότε, για την ανακήρυξη των MVP της εβδομάδας, ενός άνδρα και μίας γυναίκας από την κάθε ομάδα, λαμβάνεται υπ όψη: ο αριθμός των νικών και σε περίπτωση ισοβαθμίας ή πολύ μικρής διαφοράς, η δυναμικότητα των αντιπάλων και το πλήθος των αγώνων που έδωσε ο κάθε παίκτης.

Για την τρέχουσα εβδομάδα, οι πολυτιμότεροι παίκτες είναι:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Κατερίνα
KATERINA/ BUSRA 1 – 0
KATERINA /MELISA 2 – 0
KATERINA/ SABRIYE 2 – 0
KATERINA/ SEDA 1 – 1
KATERINA/ SUDE 3 – 1
Σύνολο : 9 νίκες – 2 ήττες

ΑΝΔΡΕΣ: Παναγιώτης

PANAGIOTIS/ OKAY 0 – 3
PANAGIOTIS/ EMRE 2 – 0
PANAGIOTIS/ HIKMET 1- 2
PANAGIOTIS/ YUSUF 2- 0
Σύνολο : 5 νίκες – 5 ήττες

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: SUDE

SUDE / DIMITRA 5 – 0
SUDE / ELPIDA 1 – 1
SUDE/ KATERINA 1 – 3
SUDE/ RIA 2 – 0
Σύνολο : 9 νίκες – 4 ήττες

ΑΝΔΡΕΣ: HIKMET

HIKMET/ KYRIAKOS 0 -1
HIKMET/ TONI 0 – 2
HIKMET/ PANAGIOTIS 2-1
HIKMET / VASILIKOS 2 -0
HIKMET / NIKOS 2 – 1
Σύνολο : 6 νίκες – 5 ήττες

Σαν Πρόσωπο της εβδομάδας, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη SUDE, αφού η πολύ καλή επίδοσή της στα αγωνίσματα συνοδεύτηκε από την εύνοια της τύχης και κέρδισε ένα αυτοκίνητο!

Από την επόμενη εβδομάδα, που θα υπάρχει μέτρο σύγκρισης, θα εξετάζουμε και την πορεία δυναμικότητας των ομάδων και ατομικά των παικτών.

Enjoy the game!!

6 σκέψεις σχετικά με το “Ο απολογισμός της εβδομάδας 23/3/ – 27/3/2019. Στατιστικά – Πίνακες.

  1. Καταπληκτική δουλειά! Συγχαρητήρια! Δεν είναι όμως λυπηρό που αναγκάζονται τρίτοι να την κάνουν και όχι η παραγωγή, η οποία είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια; Μήπως πρέπει να αναλάβουν κάποιοι άλλοι τελικά;

    Αρέσει σε 2 άτομα

  2. Εξαιρετική δουλειά! Δίνει συνολική και αντικειμενική εικόνα της αγωνιστικής καταστασης ομάδων και παικτών. Εντυπωσιακό το γράφημα στην κατηγορία ανδρών γυναικών! Υπήρξε μια σχετική ισορροπία και στις δύο ομάδες, σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.