Η ασπρόμαυρη περίοδος: τα στατιστικά

Μετά την ανατροπή στη σύσταση των ομάδων και την μετατροπή του «Ελλάδα – Τουρκία Survivor» σε Multination teams Survivor, δημοσιεύουμε τον απολογισμό των αγώνων έτσι όπως καταγράφεται μέσα από τις επιδόσεις των ομάδων (Μαύρη και Λευκή) αλλά και των παικτών ξεχωριστά.

Στον απολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες «συνεργασίας 2 παικτών» όπως και η τυχερή διαδικασία για το ατομικό έπαθλο (αυτοκίνητο).

Για την περίοδο, από την ανασύνθεση των ομάδων μέχρι και την τελευταία αποχώρηση πριν την ένωση, παρουσιάζεται η γενική επίδοση των ομάδων αλλά και η πορεία του κάθε παίκτη.

Α. ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι δύο νέες ομάδες που δημιουργήθηκαν με τις επιλογές των αρχηγών δηλ. της Κατερίνας για τη Μαύρη ομάδα και της Seda για τη Λευκή ομάδα, αγωνίστηκαν μεταξύ τους από τις 04/04/2019 έως και την 18/04/2019, σε 227 ματς μεταξύ δύο παικτών.

Τα 226 ματς διεξάχθηκαν μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου (άνδρες με άνδρες και γυναίκες με γυναίκες), ενώ ένα μοναδικό είχε ως τελικούς αντίπαλους έναν άνδρα και μία γυναίκα (μεταξύ Seda και Emre, στις 04/04/2019) .

Η Λευκή ομάδα συγκρότησε τη δυναμική της πρώτη, κερδίζοντας αρκετά συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ η Μαύρη ομάδα κατάφερε να ανακάμψει και να αναδειχτεί νικήτρια σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος των αναμετρήσεων. Σε αριθμούς, η Μαύρη ομάδα αναδεικνύεται νικήτρια της περιόδου κατακτώντας το 51,1% των νικών έναντι του 48,9% της Λευκής ομάδας. (πίνακας 1) .


Το ισχυρό όπλο της Μαύρης ομάδας είναι οι γυναίκες που συμμετείχαν στις νίκες με ποσοστό 54% ενώ οι άνδρες αντίστοιχα κατάκτησαν το 48,2% των νικών, στους αγώνες μεταξύ ανδρών.
Η Λευκή ομάδα βάσισε τις επιτυχίες της κυρίως στην απόδοση των ανδρών της, που πέτυχαν νικηφόρα αποτελέσματα στο 51,8% των αγώνων που έδωσαν, ενώ οι γυναίκες της ομάδας, χωρίς να υστερούν σημαντικά, πέτυχαν το 46% των νικών στην κατηγορία τους.

Α.1.  ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Οι γυναίκες αγωνίστηκαν νικηφόρα σε 113 αγώνες, ενώ αντίστοιχα οι άνδρες σε 114 αγώνες. Η συμμετοχή στις νίκες των γυναικών της Μαύρης ομάδας ανέρχεται σε ποσοστό 54% έναντι 46% των γυναικών της Λευκής ομάδας και τις κατατάσσει πρώτες σε απόδοση μεταξύ των υποομάδων του παιχνιδιού.

Η συμμετοχή αντίστοιχα στις νίκες των ανδρών της Μαύρης ομάδας ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 48,2%, έναντι 51,8% των ανδρών  της Λευκής ομάδας. (πίνακας 2).

Α.1.1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Η  πολυτιμότερη υποομάδα φαίνεται ότι είναι οι Ελληνίδες παίκτριες της Μαύρης ομάδας. Η Κατερίνα, η Δήμητρα και η Ελπίδα συμμετείχαν στην κατάκτηση της νίκης από την ομάδα τους σε ποσοστό 39%, ενώ αντίστοιχα οι Έλληνες παίκτες της Μαύρης ομάδας συνεισέφεραν στις νίκες της ομάδας τους σε ποσοστό 18%.

Στη Λευκή ομάδα, οι Ελληνίδες παίκτριες είναι επίσης πρώτες σε αποτελεσματικότητα σημειώνοντας ποσοστό νικών 23%,  έναντι του 13% των Ελλήνων παικτών. Αναλυτικά, η συμβολή  των Ελλήνων παικτών στις  νίκες των ομάδων τους, έχει ως εξής (πίνακας 3):


Β. ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα της εξεταζόμενης περιόδου, για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, σε σχέση με τις νίκες που πέτυχε, περιλαμβάνονται στον παρακάτω πίνακα (πίνακας 4).

Πολυνίκης της ασπρόμαυρης περιόδου μέχρι και την ένωση, ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, αναδείχτηκε ο Hikmet, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν με τη σειρά: η Κατερίνα, η Αφροδίτη, ο δεύτερος άνδρας της πεντάδας, ο Yusuf,  και η Seda.

Αξιοσημείωτη είναι η επανάκαμψη της Δήμητρας σε αγωνιστικό επίπεδο ενώ υποχώρηση σημείωσε η απόδοση της Sude.

Ως προς την αποτελεσματικότητα των παικτών, δηλ. το ποσοστό (%) των νικών τους στους αγώνες που έδωσαν, η πρώτη πεντάδα απαρτίζεται κατά σειρά από τους: Hikmet, Κατερίνα, Bora, Okay και Αφροδίτη. (πίνακας 5). Η εμφάνιση του Bora στην πρώτη πεντάδα των πιο αποτελεσματικών παικτών, επειδή αγωνίστηκε πολύ λιγότερες φορές εξ αιτίας του τραυματισμού του και το ποσοστό επιτυχίας του δεν εξάγεται από ικανό δείγμα, ίσως θα έπρεπε να αγνοηθεί. Στην περίπτωση αυτής της εξαίρεσης, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Δήμητρα, που επανέκαμψε αγωνιστικά.

Η κατάταξη των παικτών ανά φύλο έχει ως εξής (πίνακας 6):

Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Β. ΑΝΔΡΕΣ

Η κατάταξη των ανδρών έχει ως εξής (πίνακας 7):ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

Ο Hikmet και η Κατερίνα Δαλάκα είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι μεταξύ όλων των παικτών, αφού ο μεν πρώτος αγωνίστηκε σε 35 αγώνες (15,4% του συνόλου των αγώνων) και η δεύτερη σε 31 αγώνες (13,65% του συνόλου των αγώνων). Οπότε, μπορούν να πουν και μια κουβέντα παραπάνω…

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η ασπρόμαυρη περίοδος: τα στατιστικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.