«Survivor 3, η πρώτη ματιά» από την Μαρία Συμεωνίδου

Και φτάσαμε αισίως στο Survivor 3 . Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτή τη στιγμή ψεύδομαι γιατί εσείς φτάσατε, εγώ απλά τώρα σας βρήκα! Ναι, ναι πολύ σωστά, φέτος για πρώτη φορά, η δικιά μου η ματιά συναντήθηκε με το παιχνίδι επιβίωσης . Ποτέ δεν είναι αργά, έτσι τουλάχιστον έχω μάθει από παλιά!

Και ανοίγεις την τηλεόραση και η οθόνη γεμίζει θάλασσα και αέρα Καραϊβικής. Και με την φαντασία σου μεταφέρεσαι εκεί. Μα πριν προλάβεις να ονειρευτείς, μπροστά σου ορθώνεται η πίστα με τα αγωνίσματα και αυτόματα επανέρχεσαι στην πραγματικότητα. Και βλέπεις το πάθος για την νίκη, την πυγμή και γεμίζει ένταση όλη η στιγμή! Ξαφνικά το ζεις κι εσύ, τι κι αν είσαι σε άλλη πλευρά της γης;

Καθοριστικός και ο ρόλος του Survivors World σε αυτό το σημείο. Έρχεσαι και μένεις! Παρεΐστικη διάθεση, καλοπροαίρετο χιούμορ, εύστοχα σχόλια, μετατρέπουν το παιχνίδι επιβίωσης σε αγαπημένη συνήθεια!

Από την άλλη πλευρά τώρα και οι δύο ομάδες μπροστά στο γυαλί έχουν την τιμητική τους. Έντονες στην πλειοψηφία τους προσωπικότητες, διαφορετικές, ιδιαίτερες.. κάποιες με το στόμφο του νικητή και κάποιες άλλες πιο διακριτικές, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας! Και καλούνται να συμβιώσουν άνθρωποι μέχρι χθες ξένοι μεταξύ τους. Μήτε η γλώσσα δεν τους βοηθά! Και βλέπεις και στρατηγικές κινήσεις και έξυπνες εναλλαγές συμπεριφορών, συγκρούσεις χαρακτήρων..

μαρια.jpg

Ελλάδα -Τουρκία και νιώθεις να μιλάνε από μόνες τους οι λέξεις.. από μόνο του το παιχνίδι σε βάζει στην μια πλευρά.. μέχρι τη στιγμή που γίνεται η μίξη των ομάδων.Κι ενώ θαρρείς πως όλο το ενδιαφέρον έχει χαθεί, ξαφνικά ανακαλύπτεις πως γελιέσαι.. Απανωτές οι αλλαγές των συναισθημάτων..  φτάνουν στο σημείο να κυριαρχούν σε πρωταγωνιστές και τηλεθεατές.

Πρώην συμπαίκτες και φίλοι γίνονται αντίπαλοι και παλιές αντιπάθειες γιατρεύονται με μιας! Εκπληκτικό και τόσο εντυπωσιακό το πως αλλάζει σχεδόν αυτόματα όλο το σκηνικό! Ακόμη και  στον αγωνιστικό χώρο όμως οι εκπλήξεις δε λείπουν,  οι αλλαγές είναι αισθητές με πρώτη και καλύτερη την ξαφνική και απρόσμενη άνοδο κάποιων παικτών στα αγωνίσματα. Εύλογα αυτό σε οδηγεί να ομολογήσεις πως η ανάγκη για επιβίωση είναι κινητήρια δύναμη!

Ο καιρός περνάει και σίγουρα έχουν να μας δείξουν ακόμη πολλά..  Παραδίδουμε λοιπόν την σκυτάλη στα χέρια τους, που δικαιωματικά τους ανήκει και ελπίζουμε να την αξιοποιήσουν όπως της πρέπει !

( Το κείμενο είναι της αναγνώστριας Μαρίας Συμεωνίδου και δημοσιεύεται αυτούσιο )

3 σκέψεις σχετικά με το “«Survivor 3, η πρώτη ματιά» από την Μαρία Συμεωνίδου

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.