Ντέρμπι πραγματικό το δεύτερο αγώνισμα για την ασυλία, η Μαύρη ομάδα αρχικά νίκησε 10-7, ισοφάρισε τις νίκες 1-1 και κατάφερε να πάρει την ασυλία στη παράταση με την κορυφαία χθες, Κατερίνα Δαλάκα.
Σε ένα μεγάλο στίβο που απαιτούσε και ταχύτητα, η Άσπρη ομάδα ξεκίνησε λίγο καλύτερα, αλλά πολύ γρήγορα οι Μαύροι ανέκαμψαν και πέρασαν μπροστά. Με πρωταγωνιστές κυρίως τα κορίτσια, πήραν μια διαφορά 1 -3 πόντους και έστω και δύσκολα την κράτησαν μέχρι το τέλος! Καλύτερη όλων η Κατερίνα με 3 στις 3 νίκες, αρκετά καλές Δήμητρα Βαμβακούση και Σουντέ με 2. Ο Γιουσούφ νίκησε 2 φορές και μια νίκη ακόμα ο Εμρέ. Από τους λευκούς 2 νίκες Χικμέτ και Μπορά.
Στο μικρό παιχνίδι της παράτασης οι λευκοί ίσως έκαναν λάθος επιλογή.. Επέλεξαν τον Οκάι που είχε χάσει στο μοναδικό αγώνα που έπαιξε και όχι τον Μπορά που είχε κερδίσει δύο φορές. Η Κατερίνα και ο Γιουσούφ με αντιπάλους Αφροδίτη Σκαφίδα και Οκάι και ο Χικμέτ με τη Σεντά που έπαιξαν με Εμρέ και Δήμητρα.. έφεραν την παράταση στο 2-2!
Ολα κρίθηκαν στο τελευταίο διπλό run. Η Κατερίνα με τον Εμρέ ήταν πολύ πιο γρήγοροι από τους Χικμέτ και Σεντά! Στο διπλό στόχο ανέλαβε η Κατερίνα, ξεκίνησε να ρίχνει πιο γρήγορα από τον αντίπαλο της Χικμέτ.. ήταν σταθερά εύστοχη όλη τη μέρα χθες και δεν δυσκολεύτηκε να δώσει τη νίκη και τελικά την ασυλία στην ομάδα της. Η Δαλάκα τελείωσε τους αγώνες της με πέντε νίκες και καμία ήττα! Πολύ καλός και ο Γιουσούφ με 3 νίκες συνολικά και επίσης καμία ήττα.
Στο συμβούλιο με τις ψηφοφορίες είχαμε και την έκπληξη.. και αυτή ήρθε από τη πλευρά των Ελλήνων παικτών!.. Ενώ οι Τούρκοι ψήφισαν τη Σαμπριέ, κάτι αναμενόμενο.. οι Έλληνες προτίμησαν να δώσουν τον Οκάι, αντί για τη Μπουσρά που θα έδειχνε πιο φυσιολογικό, τουλάχιστον για αγωνιστικούς λόγους! Εξαίρεση η Ρία που ψήφισε Μπουσρά!. Η επιλογή των Ελλήνων παικτών της λευκής ομάδας σχολιάστηκε πολύ από τους αντιπάλους της και κυρίως από την Κατερίνα.
Κατηγορήθηκαν ευθέως ότι κάνουν χατήρια.. ότι ακολουθούν μια στρατηγική που έχει υποδειχθεί από τον Χικμέτ! Φυσικά αυτοί το αρνήθηκαν! δεν φάνηκε όμως να πείθουν πολλούς.. σίγουρα το θέμα αυτό -όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ- θα έχει συνέχεια και σήμερα! Ασχημη εντύπωση προκάλεσε και η αποκάλυψη του Οκάι: σε κάποια διαφωνία τους η Σαμπριέ τον έφτυσε στα μούτρα!
Ο Οκάι το κράτησε.. και με την πρώτη ευκαιρία την «έδωσε» στεγνά στον Ατζούν! Η ίδια πάντως φάνηκε αμετανόητη, κάτι που δεν άρεσε μάλλον στον Ατζούν και όπως άφησε να εννοηθεί, μετά την αποχώρηση θα υπάρξουν κυρώσεις! Για αυτό το αδιάφορο και βαρετό αγώνισμα της επικοινωνίας δεν αξίζει να σχολιάσει κάποιος κάτι.. Απλά νίκησαν η Κατερίνα Δαλάκα και ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης και πήραν μαζί τους τη Δήμητρα Βαμβακούση και το Σπύρο Γουρδούπη.