Λευκό το πρώτο ημίχρονο της Ασυλίας!

Κατάφερε να σπάσει το σερί νικών των Μαύρων η λευκή ομάδα! Έστω και δύσκολα κέρδισε με 10-9 και πήρε το προβάδισμα για την ασυλία.

Στο γνωστό express επεισόδιο του Σαββάτου, το αγώνισμα απαιτούσε δύναμη και ισορροπία, έδειχνε να ταιριάζει περισσότερο στους λευκούς που έκαναν και πάλι ένα πολύ καλό ξεκίνημα, φτάνοντας το σκορ στο 7-3. Από τα δεύτερα ματσαρίσματα και μετά άρχισε, ως συνήθως, η αντεπίθεση της Μαύρης ομάδας που έφτασε με τη νίκη της Κατερίνας επί της Σεντά , μια ανάσα από τη τελική επικράτηση.. 8-9.

Την παρτίδα έσωσε για τους λευκούς ο Οκάι, που ισοφάρισε 9-9 και στον τελευταίο τριπλό πόντο ανέλαβε ο Χικμέτ.. Με δύο δικές του νίκες επί του Εμρέ και μία της Αφροδίτης με αντίπαλο τη Σουντέ, οι λευκοί κέρδισαν 10-9 το παιχνίδι και μαζί με αυτό και το πλεονέκτημα για την ασυλία.

Το αγώνισμα θεωρητικά ευνοούσε τα δυνατά και βαριά κορμιά, δεν είναι παράξενο λοιπόν που ο Κυριάκος Πελεκάνος νίκησε και τις 3 φορές που αγωνίστηκε. Πολύ καλός και ο βραχύσωμος αλλά δυνατός Οκάι με 2 νίκες, η μία ήταν στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, που ισοφάρισε σε 9-9.

Για τους Μαύρους ήταν έκπληξη που ο Γιουσούφ στο συγκεκριμένο αγώνισμα δεν βοήθησε όσο πιθανότατα μπορούσε.. έχασε και τις δυο φορές που έπαιξε. Καλύτερη για τους μαύρους η Κατερίνα Δαλάκα με 3 νίκες σε 3 αγώνες. Καλή και η Σουντέ με δυο νίκες.

Το πρώτο ημίχρονο της Ασυλίας, ουσιαστικά δεν προσφέρει και πολλά, πέρα από ένα ψυχολογικό προβάδισμα. Αν καταφέρουν οι λευκοί σήμερα να ολοκληρώσουν ότι ξεκίνησαν χθες.. τότε ίσως να είναι η αρχή μιας ανάκαμψης που θα τους φέρει και νίκες σε έπαθλα φαγητού.. που στη περίπτωση τους είναι περισσότερο πολύτιμα, ακόμα και από την ασυλία!..

4 σκέψεις σχετικά με το “Λευκό το πρώτο ημίχρονο της Ασυλίας!

  1. Σιγουρα ένα παιχνίδι που ευνοούσε τους Άσπρους.. κι όμως κατάφεραν οι Μαύροι να το φτάσουν στο 9-9.. ο πάγκος τους όμως έχει το γνωστό πρόβλημα με τον Ατακάν.. ίσως και να πρέπει να χαθεί αυτή η Ασυλία..

    Μου αρέσει!

  2. Αν ήμασταν βέβαιοι ότι θα έφευγε ο Ατακάν, αυτή η ασυλία δεν θα πείραζε να χαθεί από τους Μαύρους. Έχει όμως μεγάλο κοινό στην Τουρκία και είναι πολύ πιθανό να «εξολοθρεύσει» μερικούς πριν τελικά αποχωρήσει.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.