Atakan Isiktutan

Το ταξίδι στο Survivor  για τον Atacan -για πολλούς ένα από τα πιο δυνατά φαβορί του παιχνιδιού- ολοκληρώθηκε. Η ιδιαίτερη ψυχολογική του κατάσταση και οι εντάσεις που δημιουργούσε στην ομάδα του, φαίνεται ότι βάρυναν στην κρίση των Τούρκων τηλεθεατών και συγκέντρωσε τις λιγότερες θετικές ψήφους από τους τρεις υποψήφιους.

O 25χρονος Atacan, με καταγωγή από την Ριζούντα,   γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Maltepe της Κωνσταντινούπολης με υποτροφία και το 2016 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του, στο Πανεπιστήμιο Üsküdar, στο Τμήμα ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει ασχοληθεί με το κολύμπι, το μπάσκετ και το crossfit, όπου έχει πολλές διακρίσεις. Πριν μπεί στο παιχνίδι ο Atacan δήλωσε πως η ευγένειά του, η ικανότητα του συνύπαρξης με άλλα άτομα,  η δύναμη και η  φιλοδοξία που τον χαρακτηρίζουν, είναι το κλειδί για να εκπροσωπήσει τη χώρα του.

Από την αρχή του παιχνιδιού, ο Αtacan έδειξε οτι δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη ομάδα, ειδικά με τους προεξέχοντες σε αυτήν Hikmet και Bora.. δεν ήταν λίγες οι φορές που εξέφρασε παράπονα για την συμπεριφορά τους απέναντι του και δημιουργήθηκαν εντάσεις. Από την πρώτη χαμένη ασυλία βρέθηκε υποψήφιος, παρ’όλη την καλή αγωνιστική του απόδοση. Ο τραυματισμός του και η μακρόχρονη αποχή του από τον αγωνιστικό χώρο, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τις διαφορές τους και τον έφερε κι άλλες φορές στη θέση του προτεινόμενου για αποχώρηση. Μοναδικός του φίλος και σύμμαχος στην τουρκική ομάδα ο Yusuf.

2.jpg

Στην αναδημιουργία των ομάδων ήταν η πρώτη επιλογή της Κατερίνα Δαλάκα για την Μαύρη ομάδα. Η συμπάθεια μεταξύ τους συζητήθηκε έντονα  από το τηλεοπτικό κοινό, τους συμπαίκτες αλλά κυρίως από τους αντιπάλους. Η εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση του Atacan δεν τον βοήθησε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του παιχνιδιού..  εύκολο θύμα στις προκλήσεις του Hikmet, έχασε πολλές φορές τον έλεγχο του. Λογομαχίες, νεύρα και ο έκδηλος εκνευρισμός από τις προσωπικές του αποτυχίες, δημιουργούσαν εντάσεις στον αγωνιστικό χώρο και άσχημο κλίμα στους συμπαίκτες του.

Παρόλο που δήλωνε προετοιμασμένος για ένα παιχνίδι επιβίωσης, οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και η έλλειψη της οικογένειας του τον κατέβαλλαν.. οι συμπαίκτες του τον κατηγορούσαν για ανωριμότητα και εγωκεντρισμό.. αλλά και ο ίδιος παραδεχόταν οτι δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ήττες του και αυτό ρίχνει ακόμη περισσότερο την απόδοση  και την ψυχολογία του. Εύθικτος και με χαμηλή αυτοπεποίθηση, υπερευαίσθητος στη γνώμη των άλλων, κατέληξε να τσακώνεται ακόμη και με τον φίλο του Yusuf.

Όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Atacan απευθύνθηκε στον Accun : «Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι εδώ, απέναντί σας. Προετοιμάστηκα πολύ καλά για να έρθω εδώ και σωματικά και ψυχικά. Και στην αθλητική μου ζωή και στο σχολείο δεν μου άρεσαν ποτέ οι αποτυχίες. Απλώς στο Survivor οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Πιστεύω πως έχεις χτίσει το καλύτερο σχολείο του κόσμου. Έχω μάθει να εκτιμάω αυτά που έχω, την αξία του φαγητού που τρώω και της οικογένειας μου.»

ατακαν.jpg

Επίσης προσπάθησε να εξηγήσει την συμπεριφορά του μέσα στο παιχνίδι: «Λόγω των αποτυχιών που είχα, κάθε φορά που προσπάθησα να γίνω καλύτερος δεν μπόρεσα να τα καταφέρω. Είχα μια σειρά αποτυχιών που με επηρέασαν πολύ ψυχολογικά. Ταλαιπωρήθηκα ψυχολογικά. Αυτή η κατάσταση μου προκάλεσε εκνευρισμό, τον οποίο δεν μπόρεσα να διαχειριστώ. Στεναχωριέμαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα και ζητάω συγνώμη από τους ανθρώπους που απογοήτευσα.»

Στο τέλος μίλησε και για το κίνητρο του να συμμετέχει στο Survivor: «Είχα μόνο ένα όνειρο, υποσχέθηκα στη μητέρα μου ότι θα την κάνω περήφανη για εμένα, αλλά δεν τα κατάφερα. Αλλά.. να συνεχίσει να με εμπιστεύεται.. θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα, για να νιώθει κι εκείνη περήφανη.. θα κάνω τα πάντα για την οικογένειά μου.»

Η αποχώρηση του Atacan από το Survivor, έγινε σε κλίμα συγκίνησης από τον ίδιο και  τους συμπαίκτες του και μας άφησε με την πεποίθηση ότι ήταν το καλύτερο για αυτόν.. ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή του.

2 σκέψεις σχετικά με το “Atakan Isiktutan

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.