Σπύρος Γουρδούπης

Αποχαιρέτησε το Survivor ο ράπερ με ντοκτορά,  Σπύρος Γουρδούπης. Ένας παίκτης που ξεχώρισε από την ανακοίνωση της συμμετοχής του ακόμη, λόγω του ιδιαίτερου styling του.

Ο Σπύρος Γουρδούπης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι 28 ετών και έχει σπουδάσει Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό στο Δομική Βιολογία από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Αγαπά τη μουσική και συγκεκριμένα την ραπ. Ο ίδιος δηλώνει ράπερ-τραγουδιστής, στιχουργός αλλά και ηθοποιός, παραγωγός και συγγραφέας.Το καλλιτεχνικό του όνομα ως ράπερ είναι Dr. Pips.

Ο μποέμ παίκτης του Survivor, αν και δηλώνει ότι λατρεύει το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, είναι ο μόνος, από την ελληνική ομάδα, που δεν σχετίζεται με τον αθλητισμό. Πριν φύγει για τον Άγιο Δομίνικο, δήλωσε ότι δεν αγχώνεται ποτέ και πως το μοναδικό που θα τον δυσκολέψει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι η έλλειψη φαγητού.

Σήμα κατατεθέν του Σπύρου το μαντίλι στα μαλλιά, που τον έκανε να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους παίκτες και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα social media.. Ο ίδιος το θεωρεί ως μια προσωπική του δήλωση για το ότι «ο κόσμος είναι ανάποδος»! Πέρα όμως από το ανατρεπτικό του styling, ο Σπύρος ξεχώρισε  γενικά για τον χαρακτήρα και την στάση του μέσα στο παιχνίδι.. cool, ειλικρινής αλλά και επικοινωνιακός κατάφερε να δει το Survivor ως εμπειρία, πρόκληση και παιχνίδι και να το διασκεδάσει.

2.jpg

Πολύ νωρίς είχε την ατυχία να τραυματιστεί και να μείνει αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικού χώρου..  αργός  στο παρκούρ αλλά ψύχραιμος και αποτελεσματικός στον στόχο μπορεί να θεωρηθεί από τους «εγκεφαλικούς» παίκτες που έχουμε δει στο Survivor. Από την πρώτη χαμένη ασυλία της ελληνικής ομάδας, ο Σπύρος βρέθηκε υποψήφιος για αποχώρηση.. κι έκτοτε δεν έλειψε από καμία ψηφοφορία.. Αν και δεν βρισκόταν ποτέ ψηλά στον πίνακα στατιστικών, κέρδισε την συμπάθεια του κοινού, που με την ψήφο του τον κρατούσε στο παιχνίδι.

Στην ανασύσταση  των ομάδων, ήταν επιλογή της Κατερίνας Δαλάκα για την Μαύρη ομάδα, όπου και ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επανήλθε στην αγωνιστική δράση. Σίγουρα θα τον θυμόμαστε για την θυελλώδη σχέση του με τον Τόνι Σταυράτη και ένα από τα high lights του στο παιχνίδι ήταν το ραπάρισμα που έκανε για χάρη του. Ειλικρινής και ψύχραιμος, ο πιο cool παίκτης του φετινού Survivor, συνειδητοποιημένος για τις δυνατότητες και την πορεία του μέσα στο παιχνίδι, κράτησε τη στάση ζωής και τον τρόπο σκέψης του ως το τέλος.

Στην τελευταία χαμένη Ασυλία των Μαύρων, βρέθηκε συνυποψήφιος με την Δήμητρα Βαμβακούση, την καλύτερη του φίλη στο παιχνίδι, σε μια αποχώρηση που βασιζόταν πλέον στην κατάταξη των παικτών από την μεγάλη 72ωρη ψηφοφορία των τηλεθεατών. Σε δίλημμα αν ήθελε να μείνει ο ίδιος ή η φίλη του δεν έδειξε να στεναχωρέθηκε με την ανακοίνωση του ονόματός του. Εξάλλου, όπως δήλωσε, είναι πολύ ικανοποιημένος από την -ως αυτό το σημείο- παραμονή του στο παιχνίδι.

62474877_873559759671256_4928205127954726912_o.jpg

«Ήρθα εδώ για ένα πείραμα, δεν περίμενα για κανένα λόγο ότι θα φτάσω μέχρι εδώ. Ήρθα εδώ πραγματικά για ένα – δύο μήνες, να δω τι παίζει, τι γίνεται. Γνώρισα πολύ κόσμο και βίωσα μια κατάσταση που δεν περίμενα, φοβερά συναισθήματα, πολλή αγάπη.. Γενικά είναι φοβερό αυτό που γίνεται εδώ.. ένα τεράστιο κοινωνικό πείραμα.. βλέπεις πως σκέφτονται, πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, πως αλλάζουν.. σε συνθήκες πείνας, βροχής, κακουχίες.. πόση δύναμη έχει ο κάθε άνθρωπος ώστε να μπορέσει να τα αντέξει όλα αυτά.. πως ανεβοκατεβαίνει η διάθεση του.. οι σχέσεις που δημιουργεί..  Το βίωσα πολύ όμορφα το παιχνίδι και δεν έχω θέμα που φεύγω.. ξέρω κι ότι η Δήμητρα το ήθελε πολύ να μείνει..» είπε ο Σπύρος  πριν αποχωρήσει. Αποχαιρέτησε αντιπάλους με χειραψία, συμπαίκτες με αγκαλιές και χάρισε φεύγοντας το μαντίλι του στην Δήμητρα.

Ο Σπύρος Γουρδούπης σίγουρα άφησε το δικό του στίγμα στο φετινό Survivor, με τον χαρακτήρα του, τον τρόπο σκέψης του και το «φακιόλι» του! Και πραγματικά απ’ ότι φάνηκε «ο κόσμος είναι ανάποδος», αφού είναι ο μόνος υποψήφιος παίκτης -ως τώρα- που αποχώρησε στο φως της ημέρας.. Καλή επιστροφή του ευχόμαστε κι ότι καλύτερο στη ζωή του!

2 σκέψεις σχετικά με το “Σπύρος Γουρδούπης

  1. Πάει πια… ο μόνος άνθρωπος εδώ και τρία χρόνια που κατάλαβε τι πραγματικά είναι το Survivor. Δεν ξέρω για τον πολύ κόσμο αλλά για εμένα η αποχώρησή του ήταν πλήγμα. Αμφιβάλλω αν ποτέ θα ξαναδούμε πολιτισμένο άνθρωπο σε παιχνίδι επιβίωσης…

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.