«Μικρός» τελικός.. μεγάλη νικήτρια!

Η Κατερίνα Δαλάκα είναι η μεγάλη νικήτρια του φετινού Survivor και ο τελικός, ο μεγάλος χαμένος! Φάνηκε καθαρά πως όλα έγιναν εκτάκτως και στο πόδι.. ο ίδιος ο παρουσιαστής άλλωστε μας το δήλωσε στην αρχή: φέτος θα κάνουμε ένα πείραμα.. ε λοιπόν το πείραμα απέτυχε!..

Δεν είναι μόνο ότι ο δικός μας τελικός διεξήχθη σε μια ξένη χώρα, με ένα ξένο για τους παίκτες μας κοινό.. είναι ότι επικρατούσε η αίσθηση πως όλα γίνανε γρήγορα και βιαστικά! Μέχρι πριν λίγες μόνο μέρες, ακούγαμε για τον επερχόμενο μεγάλο τελικό στην Αθήνα και τελικά μας προέκυψε το Bodrum!

Εμείς θα βγάζαμε τον νικητή και οι Τούρκοι το ζευγάρι του τελικού.. γιατί αυτό; Γιατί προφανώς η παραγωγή ήθελε δύο τελικούς, δύο μέρες με καλή τηλεθέαση.. Ο ένας παρουσιαστής έκανε πάσα στον άλλο και εμείς χαμένοι στη μετάφραση.. λες και παρακολουθούσαμε κάποιον Ευρωπαίο αξιωματούχο που ήρθε επίσκεψη στη χώρα μας και κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Οι διαφημίσεις κάθε τόσο και λιγάκι ατελείωτες, τα βίντεο αρκετά -εύκολη λύση να γεμίσουμε το χρόνο- και λίγα είχανε ενδιαφέρον, το χιουμοριστικό πάντως έβγαλε γέλιο! Η όλη ατμόσφαιρα γενικά, δεν είχε καμία σχέση με ότι είχαμε παρακολουθήσει τις δύο προηγούμενες χρονιές! Μια αμηχανία επικρατούσε παντού.. και σε αυτούς εκεί.. και σε εμάς τους τηλεθεατές..

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας, η Αφροδίτη Σκαφίδα ήταν η πρώτη που ανακοινώθηκε ότι δεν περνάει στο τελικό! Τυχαία η σειρά μας είπε ο Σάκης.. όχι ότι είχε τις λιγότερες ψήφους.. Ας τον πιστέψουμε.. Μεταξύ Δήμητρας Βαμβακούση και Νίκου Κοσμά, η φιναλίστ ήταν η Δήμητρα! κάτι που ο παρουσιαστής το παρουσίασε κάπως σαν ανατροπή..

3α.jpg

Ποια ανατροπή; δεν έχεις καμία σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα βρε Σάκη; Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο Νίκος είναι φαβορί; και στις δικές μας δημοσκοπήσεις εδώ, η Δήμητρα ήταν μπροστά από την αρχή μέχρι το τέλος και μάλιστα στο τέλος ήταν φανερό, από τη τεράστια διαφορά της με το Νίκο, ότι την υποστήριξαν όλοι οι θαυμαστές της Κατερίνας και της Μαύρης ομάδας! Που την είδες την ανατροπή εσύ;

Στον τελικό μεταξύ Κατερίνας και Δήμητρας, όσο εύκολα επικράτησε η Δήμητρα του Νίκου.. τόσο εύκολα επικράτησε και η Κατερίνα της Δήμητρας.. όλα ήταν τόσο αναμενόμενα και προβλέψιμα από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Κατερίνα δεν έπρεπε να μπει στο παιχνίδι.. αλλά αφού μπήκε έπρεπε να κερδίσει.. έτσι απλά. Δεν υπήρχε κάποια – ος εκεί να την κοντράρει σοβαρά σε τίποτα.

Η Κατερίνα πήγε εκεί κουβαλώντας την εμπειρία από ένα ολόκληρο Survivor πέρσι, το έζησε από την αρχή μέχρι και τον τελικό! Είδε τα λάθη της, έμαθε από αυτά, μπήκε προετοιμασμένη, είχε ένα έτοιμο κοινό να την υποστηρίζει, είχε δει ακόμα και τους συμπαίκτες και αντιπάλους για λίγο διάστημα σαν τηλεθεατής.. ήξερε δηλαδή τη γνώμη του κοινού γι’ αυτούς και τέλος συνάντησε το πιο αδύναμο casting από όλα τα Survivor μέχρι στιγμής! Δεν ήταν δυνατόν να μη κερδίσει.

Ηταν άδικο για τους άλλους παίκτες που μπήκε στο παιχνίδι.. αλλά αφού μπήκε.. θα ήταν άδικο για το παιχνίδι.. να μη κερδίσει! και με το σκεπτικό ότι δεν διορθώνεις μια αδικία με μια άλλη.. δηλαδή τη βάλαμε αδίκως μέσα.. άρα να μη την αφήσουμε να νικήσει.. τότε πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι άξια νικήτρια! Κέρδισε γιατί στη συγκεκριμένη ομάδα ήταν η καλύτερη!

Γυναικεία υπόθεση το φετινό Survivor.. 3 στους 4 του ημιτελικού ήταν γυναίκες! όχι ότι αυτό είναι κακό αλλά δείχνει την ανυπαρξία των ανδρών.. κάτι που είχαμε δει από την αρχή ακόμα σαν Ελληνική ομάδα! Θα είχε πλάκα αν η Ελπίδα ήταν στη λευκή ομάδα, με λίγη τύχη ίσως είχαμε 4 κοπέλες στα ημιτελικά..

3β.jpg

Πολύ αδύναμο το casting φέτος, αλλά για τους άνδρες συγκεκριμένα το λες και απογοητευτικό! Αρκεί μια ματιά στα περασμένα για να καταλάβει κάποιος.. Στο 1 και στο 2 είχαμε δει έναν Ντάνο, ένα Μάριο, ένα μισθοφόρο, ένα Βασάλο, Χανταμπάκη, Ηλία, Νικόλα Αγόρου, Πάνο, Τσίλη ακόμα και το Χάρη με την εκπληκτική ευστοχία του αλλά και ιδιαίτερες προσωπικότητες όπως ο Σπαλιάρας, ο Νάσος κλπ.

Ολοι τους, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο βέβαια.. θα μπορούσαν να είναι νικητές ή έστω να έφταναν πολύ ψηλά στο παιχνίδι, στο φετινό όμως ποιος θα μπορούσε να ήταν άξιος νικητής; Αντε να δεχτούμε πως ο Παναγιώτης και ο Νίκος ίσως να μπορούσαν να θεωρηθούν εν δυνάμει νικητές.. από εκεί και πέρα το χάος!

Για τους Τούρκους το ζευγάρι του Τελικού είναι Σεντά και Γιουσούφ! Δίκαιο δείχνει και θα είναι σε αντίθεση με το δικό μας τελικό.. πραγματικό ντέρμπι! Εντύπωση προκάλεσαν οι αντιδράσεις της Σεντά μέχρι να ακούσει το αποτέλεσμα! έτρεμε κυριολεκτικά! ένδειξη του πόσο πολύ το ήθελε! Σήμερα θα μάθουμε και το αποτέλεσμα για τους γείτονες!

Η Κατερίνα Δαλάκα λοιπόν κέρδισε και της αξίζουν όπως και να έχει συγχαρητήρια! Η παραγωγή όμως θα πρέπει να μάθει από τα λάθη της και να μη τα επαναλάβει στο μέλλον.. Θέλουμε πίσω το Survivor που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.. διαφορετικά το επόμενο θα περάσει τελείως απαρατήρητο..

 

5 σκέψεις σχετικά με το “«Μικρός» τελικός.. μεγάλη νικήτρια!

  1. Συγχαρητήρια στην νικήτρια, ποιος μπορεί να πει ότι δεν το άξιζε? Αγωνιστικά ήταν πολύ πιο πάνω από τους υπόλοιπους! Ο τελικός πραγματικά λίγος.. η παραγωγή συνέχισε στο ίδιο μοτίβο από την αρχή του παιχνιδιού: γρήγορες αποφάσεις για αλλαγές και πρόχειρες εκτελέσεις..

    Αρέσει σε 2 άτομα

  2. Πραγματικά, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές είδαμε έναν απογοητετικό τελικό. Η Κατερίνα Δαλάκα, άξια νικήτρια, φάνηκε αμέτοχη σ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης! Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε… Αυτή την αίσθηση μου έδωσε ο φετινός τελικός. Πολλά τα ευτράπελα και ελπίζω να μη καταποντίσουν τελειωτικά το παιχνίδι που τόσο αγαπήσαμε. Πολύ σωστή η τοποθέτηση του συντάκτη και όλες οι παρατηρήσεις του εύστοχες!

    Αρέσει σε 3 άτομα

  3. Το πρώτο survivors ήταν το ποιο πετυχημένο από όλα.Με Έλληνες παίκτες άσχετους με πολύ αγωνία και ενδιαφέρον. Ένα τέτοιο survivor θέλουμε να ξανά δούμε με δίκαια αποτελέσματα.Το αγαπήσαμε όλοι περισσότερο. Φέτος ήταν όλα πολύ μπερδεμένα. γι αυτο και δεν είχε τόσο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Θέλουμε δυνατούς παίκτες και από τις δύο ομάδες ισαξιες να είναι Και οι δύο για να υπάρχει και περισσότερη αγωνία και φυσικά μεγαλύτερος σεβασμός προς τον συμπεκτιτους.

    Αρέσει σε 2 άτομα

  4. Συμφωνώ γενικά σε όλα ειδικά στο θέμα της παραγωγής και του casting, το οποίο φανερά αδικούσε αγωνιστικά την ελληνική ομάδα, η πρώτη αδικία, στο θέμα χαρακτήρων δε τη Τουρκική ομάδα… Έπειτα η είσοδος της Δαλάκα και Σαμπριγιέ (με τη 2η χωρίς αποτέλεσμα) ήρθε να ισορροπήσει αυτή την εξαρχής αδικία στο casting… Για κάθε παίκτη που ξαναμπαίνει 2η φορά στο Survivor, όπως η Δαλάκα, Σαμπριγιέ και Εμρε, είναι μεν ένα πλεονέκτημα αλλά η απόδοση στη πράξη και στο στίβο κρίνεται κάθε φορά, καθώς και στη νέα συμβίωση σε νέα ομάδα στη παραλία… Δηλαδή έχει και τα ντεφό του αυτό και τη δυσκολία του να ξαναρχίζεις σχεδόν από την αρχή, ενώ οι ομάδες είχαν ήδη βρει τις ισορροπίες τους…

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.