SURVIVOR 2019: Μαύροι – Ασπροι, τα τελικά στατιστικά στοιχεία (μέρος Ι)

To Survivor 2019 / Ελλάδα – Τουρκία, πέρασε στην ιστορία. Μετά από, σχεδόν, μισό χρόνο γεμάτο αίμα, δάκρυα και ιδρώτα, γέλιο και νεύρα, ίντριγκες και κουτσομπολιά, φιλίες και έχθρες, πείνα αλλά και γεύματα σε βίλα ή πεντάστερο εστιατόριο, οι πρωταγωνιστές του, ήρεμοι, χορτασμένοι και καθαροί πλέον, απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους, ο καθένας ανάλογα με την επίδοσή του.

Ας δούμε, λοιπόν, αυτές τις επιδόσεις συνολικά, από την σύσταση των δύο μικτών ομάδων (Άσπρη και Μαύρη) μέχρι και τον τελευταίο αγώνα πριν τους μεγάλους τελικούς. Στον απολογισμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες για την απόκτηση προσωπικού συμβόλου όπως και η τυχερή διαδικασία για το ατομικό έπαθλο (αυτοκίνητο ή μετρητά).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Επειδή η καρδιά του παιχνιδιού είναι οι παίκτες, δικαιωματικά, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων ξεκινά από αυτούς, με την παρουσίαση της τελικής κατάταξης ανάλογα με τις νίκες που έχει πετύχει ο κάθε ένας.

Για τη σύνταξη του παραπάνω πίνακα χρησιμοποιήθηκαν τα αποτελέσματα από 1267 ματς μεταξύ δύο παικτών. Αξίζει, με βάση τον παραπάνω πίνακα, να επισημάνουμε ορισμένα σημεία που δικαιώνουν ή θέτουν εν μέρει υπό αμφισβήτηση την τελική έκβαση του παιχνιδιού:

 • Οι δέκα πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από 11 παίκτες, εφ’ όσον στην 9η θέση ισοβαθμούν σε νίκες ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης  και ο Hikmet.
 • Ο Hikmet , παρ’ όλο που αποχώρησε λόγω σοβαρού τραυματισμού αρκετό καιρό πριν τον τελικό, κατάφερε να παραμείνει μέσα στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης, χάριν στον πρότερο νικηφόρο βίο του εντός παιχνιδιού.
 • Η Κατερίνα Δαλάκα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «υπερ-νικητής» του παιχνιδιού εφ’ όσον: α) είναι πρώτη σε νίκες, και με διαφορά, από τον νικητή της Τουρκικής πλευράς, τον Yusuf. β) κατάφερε να κατακτήσει μόνη της το 11,21% των νικών
 • γενικότερα, οι 11 πρώτοι παίκτες σημείωσαν το 79,24% των νικών έναντι του 20,76% που πέτυχαν οι υπόλοιποι δέκα συμμετέχοντες.
 • Οι φιναλίστ των δύο τελικών δηλ. 4 παίκτες για την Ελλάδα και 4 για την Τουρκία, βρίσκονται όλοι μέσα στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης. Ωστόσο, θα μπορούσαν να θεωρηθούν «αδικημένοι» οι δύο από αυτούς: α) από την τουρκική πλευρά ο Bora, ο οποίος ενώ έρχεται 4ος σε κατάταξη, στην τελευταία χαμένη ομαδική ασυλία της Άσπρης ομάδας αποχώρησε και συμμετείχαν ως φιναλίστ ο Emre (7ος) και Okay (8ος) β) Ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, ο οποίος ενώ έρχεται 9ος σε κατάταξη, στην τελευταία χαμένη ομαδική ασυλία της Μαύρης ομάδας αποχώρησε και συμμετείχε ως φιναλίστ ο Νίκος Κοσμάς (10ος).
 • Ο Νίκος Κοσμάς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο «τυχερότερος» παίκτης του παιχνιδιού εφ’ όσον , υποσκέλισε έναν (κατά τεκμήριο) καλύτερο παίκτη και βρέθηκε φιναλίστ, κέρδισε ένα αυτοκίνητο και ένα χρηματικό έπαθλο (πάντα τέτοια του ευχόμαστε!!).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Παρ’ όλο που ανακοινώθηκε από τους παρουσιαστές, μετά το πέρας του τελευταίου ομαδικού παιχνιδιού, ότι οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες σε νίκες, αν εξετάσει κανείς τον αριθμό των νικών που πέτυχαν οι παίκτες στα μεταξύ τους ματς, αναδεικνύεται σαφώς η υπεροχή των παικτών της Μαύρης ομάδας.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 1267 ματς, τα 652 κερδήθηκαν από τους παίκτες της Μαύρης ομάδας (ποσοστό 51,46%) ενώ τα 615 από τους παίκτες της Άσπρης ομάδας (ποσοστό 48,54%). Αναλυτικότερα, οι νίκες των παικτών ανά ομάδα και ανά φύλο (άνδρες – γυναίκες/ Άσπροι – Μαύροι), καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα.

Για να αντιληφθούμε το ποσοστό συμμετοχής στις νίκες της κάθε υπο-ομάδας, μπορούμε να συμβουλευτούμε τον πίνακα που ακολουθεί

Όπως βλέπουμε :

 • Το ποσοστό νικών των παικτών της Μαύρης ομάδας ανέρχεται στο 51,46% του συνόλου, ενώ, αντίστοιχα, για τους παίκτες της Άσπρης ομάδας το ποσοστό νικών ανέρχεται στο 48,54%.
 • οι άνδρες παίκτες πέτυχαν το 55,88% των νικών έναντι του 44,12% των νικών που προήλθαν από γυναίκες
 • Για τη διαμόρφωση αυτής της διαφοράς μεταξύ των δύο ομάδων, που αγγίζει σχεδόν το 3% υπέρ της Μαύρης ομάδας, καθοριστικό ρόλο κατέχει η απόδοση της υπο- ομάδας των Γυναικών της Μαύρης ομάδας. Η απόδοσή τους, ήταν κατά 6% ανώτερη από την απόδοση των γυναικών της Άσπρης ομάδας, ενώ αντίστοιχα οι άνδρες της Μαύρης ομάδας υπολείπονταν σε νίκες κατά μόλις κατά 1,26% από τους άνδρες της Άσπρης ομάδας.
 • Αναλύοντας αυτούς τους αριθμούς ποιοτικά, θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ότι η αποχώρηση του Hikmet ήταν καθοριστική για την πτώση του ποσοστού νικών των ανδρών της Άσπρης ομάδας και το κλείσιμο της ψαλίδας με το ποσοστό νικών των ανδρών της Μαύρης ομάδας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Οι Ελληνες παίκτες, με τις 606 νίκες τους καταλαμβάνουν ποσοστό 47,83% στο σύνολο των νικών. Οι Ελληνίδες παίκτριες συνέβαλαν κατά 58% (354 νίκες) ενώ οι άνδρες αντίστοιχα κατά 42% (252 νίκες), στην επίτευξη του ποσοστού νικών.

Όπως φαίνεται καθαρά στον πίνακα που ακολουθεί, η υπο-ομάδα «Ελληνίδες Μαύρης Ομάδας» καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε επιτυχίες, με ποσοστό 41%, οι Ελληνες – άνδρες και των δύο ομάδων είναι ισοδύναμοι με ποσοστό νικών 21% η κάθε υπο-ομάδα και τελευταία σε απόδοση και συμμετοχή στις νίκες είναι η υπο-ομάδα των Ελληνίδων γυναικών της άσπρης ομάδας (η οποία όμως ήταν και η μικρότερη σε πλήθος παικτών, μόλις 2)

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Οι Τούρκοι παίκτες, με τις 661 νίκες τους καταλαμβάνουν ποσοστό 52,17% στο σύνολο των νικών. Οι Τουρκάλες παίκτριες συνέβαλαν κατά 31% ενώ οι άνδρες αντίστοιχα κατά 69% στην επίτευξη του ποσοστού νικών.

Ειδικότερα, η κατάταξη σε ποσοστό επιτυχίας ανά υπο-ομάδα των Τούρκων παικτών, έχει ως εξής: άνδρες Άσπρης ομάδας  (37%), άνδρες Μαύρης ομάδας (32%), γυναίκες Άσπρης ομάδας  (21%), και τέλος, οι γυναίκες Μαύρης ομάδας  (10%) .

Σε επόμενες αναρτήσεις μας, θα εξετάσουμε τη πορεία των σημαντικότερων παικτών ατομικά μέσα στο παιχνίδι.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “SURVIVOR 2019: Μαύροι – Ασπροι, τα τελικά στατιστικά στοιχεία (μέρος Ι)

 1. Εξαιρετική δουλειά! οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια! Θα σταθώ στις Ελληνίδες που και στην πρωτη περίοδο και στην ασπρομαυρη ήταν εξαιρετικές, άξια έφτασαν και οι τρεις ως το τέλος! και τα στατιστικά τους το αποδεικνύουν!

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.