Η ατομική πορεία των παικτών ανά μήνα και στο σύνολο

Επειδή, όπως έλεγε και ο Hikmet, «καμία νίκη δεν είναι τυχαία», και προφανώς είχε δίκιο, θα αναλύσουμε σ’ αυτήν εδώ και σε επόμενες αναρτήσεις, την πορεία των πρωταγωνιστών του παιχνιδιού από τη σύσταση των ομάδων «Άσπρη- Μαύρη» έως το τέλος του.

Η καταγραφή γίνεται ανά δεκαπενθήμερο, για κάθε μήνα, ώστε να αποτυπώνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια η αγωνιστική πορεία κάθε παίκτη, ενώ συγχρόνως διαμορφώνεται ικανό το δείγμα για να γίνει η σύγκριση ανάμεσα στις χρονικές περιόδους.

Οι μήνες που περιλαμβάνονται είναι: ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος, χωρισμένοι σε (α) και (β), δηλαδή το πρώτο και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του κάθε μήνα. Με τον τρόπο αυτό αποτιμάται η αγωνιστική απόδοση σε βάθος χρόνου και η δυναμικότητα του κάθε παίκτη. Ας ξεκινήσουμε με την «πρώτη των πρώτων» σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, την Κατερίνα Δαλάκα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΛΑΚΑ

Η Κατερίνα, εκτός από νικήτρια του Survivor 2019 για την ελληνική πλευρά, ήταν και η παίκτρια με τις περισσότερες μονομαχίες. Με τα 202 ματς τα οποία έδωσε, κατάκτησε ποσοστό συμμετοχής σχεδόν 16% επί του συνόλου των ματς που δόθηκαν.

Η Κατερίνα, ως άτυπη αρχηγός της Μαύρης ομάδας, ξεκίνησε δυναμικά το α’ δεκαπενθήμερο του Απριλίου, συνέχισε περισσότερο δυναμικά τον Μάιο ενώ παρουσίασε κάμψη το β’ δεκαπενθήμερο το Ιουνίου, λίγο πριν το τέλος, όπου λειτούργησε ασφαλώς η κούραση, αλλά και κάποια επιπλέον προβλήματα υγείας που της έτυχαν (όπως και στον Παναγιώτη). Αναλυτικά, η απόδοσή της ανά δεκαπενθήμερο παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

Η Κατερίνα, πέτυχε τελικά το μεγαλύτερο ποσοστό νικών (70,3%) από όλους τους άλλους παίκτες, με καλύτερό της μήνα τον Μάιο, όπου το ποσοστό επιτυχίας της έφτασε το «εξωπραγματικό» 77,6%. Αναλυτικά, τα ποσοστά επιτυχίας της ανά μήνα έχουν ως εξής:

Ο YUSUF

Ο YUSUF, o νικητής της τουρκικής πλευράς, με τα 197 ματς που έδωσε, συμμετείχε στο 15.54% των συνολικών μονομαχιών μεταξύ δύο παικτών. Ξεκίνησε με μέτρια ποσοστά επιτυχίας τον Απρίλιο και συνέχισε ακόμα πιο χαμηλά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, μόλις 37,5%. Η πορεία του όμως στη συνέχεια ήταν ανοδική, ειδικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, που ήταν εκείνο που συνέβαλε στην βελτίωση του ποσοστού επιτυχίας του για όλο το παιχνίδι. Αναλυτικά, η αγωνιστική πορεία του Yusuf, καταγράφεται στον παρακάτω πίνακα:

Οι παραπάνω νίκες και ήττες του παίκτη, διαμόρφωσαν τα ποσοστά επιτυχίας του ανά μήνα και στο σύνολο, ως εξής:

Η καλύτερη περίοδος του Yusuf ήταν με διαφορά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου με 57,8%, ενώ η χειρότερη ο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου με 37,5%. Την περίοδο αυτή, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών αλλά κυρίως αντιμετώπισε, στα μισά σχεδόν ματς, τον καλύτερο παίκτη των Άσπρων, τον Hikmet .

SEDA

H SEDA, φιναλίστ του τουρκικού τελικού και άτυπη αρχηγός της Άσπρης ομάδας, συμμετείχε σε 191 μονομαχίες δηλ. στο 15,07% των ματς του συνόλου. Η Seda, ξεκίνησε δυναμικά με ποσοστό επιτυχίας 66,7% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, συνέχισε πτωτικά, με χειρότερο διάστημα το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου όπου το ποσοστό επιτυχίας της άγγιξε μόλις το 47,7%.

Προφανώς και στην περίπτωσή της Seda, λειτούργησε η γενικότερη κόπωση, η επιδείνωση διάφορων, κατά καιρούς, τραυματισμών αλλά και η προσμονή του τέλους (το έπαθλο, το σμίξιμο με την οικογένεια κλπ), που για όλους τους παίκτες επέφερε μία διάσπαση δυνάμεων και συγκέντρωσης. Αναλυτικά, η πορεία της Seda ανά δεκαπενθήμερο, καταγράφεται στον πίνακα παρακάτω.

Οι παραπάνω νίκες και ήττες της αρχηγού της Άσπρης ομάδας, διαμόρφωσαν τα ποσοστά επιτυχίας της, ανά μήνα και στο σύνολο, ως εξής:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ

Το απόλυτο outsider! Ποιος περίμενε, την πρώτη μέρα που μας σύστησαν τους παίκτες, ότι «το μοντέλο» θα έφτανε τελικό. Βέβαια αποδείχτηκε πολύ σύντομα ότι η ωραία Δήμητρα δεν ήταν απλά ένα μοντέλο. Γυμνάστρια, έμπειρη σε extrem sports και εύστοχη (νίκησε στον τελικό στόχο ακόμα και τον Hikmet!), ψύχραιμη στις κακοτοπιές (ειδικά αν λάβει κανείς υπ όψη το νεαρό της ηλικίας της) και γενικά μία παρουσία δυναμική και χαριτωμένη.

Η Δήμητρα, με τα 173 ματς που έδωσε, συμμετείχε στο 13,65% των συνολικών ματς μεταξύ παικτών της Άσπρης και της Μαύρης ομάδας. Ξεκίνησε το α’ δεκαπενθήμερο του Απριλίου με σχετικά μειωμένη δυναμικότητα και επιτυχία σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία της στους αγώνες των ομάδων Ελληνες – Τούρκοι. Εξ αιτίας ενός τραυματισμού που προηγήθηκε, πολύ σοφά, έκανε οικονομία δυνάμεων, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή αποθεραπεία και προφανώς στοχεύοντας στη μακρόχρονη παρουσία της στο παιχνίδι και, γιατί όχι, στον τελικό.

Συνέχισε περισσότερο δυναμικά τον Μάιο και τον Ιούνιο, κυρίως αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε αγώνες, παρ΄όλο που το ποσοστό επιτυχίας της παρουσίασε κάμψη. Βέβαια το 70% των αγώνων της, το έδωσε με το βαρύ πυροβολικό της Άσπρης ομάδας, την Αφροδίτη και την Seda. Το α’ δεκαπενθήμερο το Ιουνίου ήταν η καλύτερη αγωνιστικά περίοδός της ενώ η χειρότερη το β’ δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Αναλυτικά, η απόδοσή της ανά δεκαπενθήμερο, παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

Οι παραπάνω νίκες και ήττες της Δήμητρας, διαμόρφωσαν τα ποσοστά επιτυχίας της, ανά μήνα και στο σύνολο, ως εξής:

Τα καλύτερα και τα χειρότερα των φιναλίστ

Η σύγκριση, βέβαια, μεταξύ των τεσσάρων φιναλίστ, δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό «πρώτη των πρώτων» για την Κατερίνα, εφ’ όσον οι επιδόσεις της είναι καλύτερες όλων, τόσο στο ανώτερο όσο και στο κατώτερο σημείο επιτυχίας. Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.