Η ατομική πορεία των παικτών, ανά μήνα και στο σύνολο (ΙΙ)

Συνεχίζουμε την παρουσίαση της ατομικής πορείας των παικτών, ανά μήνα και στο σύνολο, με τους τέσσερις παίκτες που κατάφεραν να φτάσουν στον ημιτελικό κάθε χώρας, δηλ. την Αφροδίτη και τον Νίκο από την ελληνική πλευρά και τους Emre & Okay από την τουρκική πλευρά.

Η καταγραφή γίνεται ανά δεκαπενθήμερο, για κάθε μήνα, ώστε να αποτυπώνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια η αγωνιστική πορεία κάθε παίκτη, ενώ συγχρόνως διαμορφώνεται ικανό το δείγμα για να γίνει η σύγκριση ανάμεσα στις χρονικές περιόδους.

Οι μήνες που περιλαμβάνονται είναι: ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος, χωρισμένοι σε (α) και (β), δηλαδή το πρώτο και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του κάθε μήνα. Με τον τρόπο αυτό αποτιμάται η αγωνιστική απόδοση σε βάθος χρόνου και η δυναμικότητα του κάθε παίκτη.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΚΑΦΙΔΑ

Η Αφροδίτη, από την πρώτη μέρα του παιχνιδιού, αναμφισβήτητα, αναδείχτηκε σε έναν από τους στυλοβάτες των επιτυχιών της ελληνικής ομάδας, ειδικότερα στα «πέτρινα χρόνια» της, προ Δαλάκα, περιόδου. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Άσπρης ομάδας, όπου η αγωνιστική της πορεία παρουσίασε κάμψη, με την ίδια να το αποδίδει στη μικρότερη συμμετοχή της στους αγώνες, αφού την πρώτη επιλογή την είχε, κατά κύριο λόγο, η αρχηγός Seda.

Κάνοντας μία γενική επισκόπηση της αγωνιστικής της δράσης, παρατηρούμε ότι ξεκίνησε το α’ δεκαπενθήμερο του Απριλίου με ένα πολύ καλό ποσοστό νικών (64%), ενώ σε κάθε δεκαπενθήμερο που ακολουθούσε το ποσοστό αυτό μειωνόταν, φθάνοντας τη χειρότερή της απόδοση το α’ δεκαπενθήμερο του Μαΐου, με ποσοστό επιτυχίας μόλις 33,3%.

Βέβαια, η Αφροδίτη το διάστημα αυτό, αντιμετώπιζε κυρίως (σε ποσοστό άνω του 80%) τις δυνατότερες αντίπαλες παίκτριες, τις δύο φιναλίστ της ελληνικής ομάδας, την Κατερίνα και τη Δήμητρα. Η πορεία της Αφροδίτης ανά μήνα και στο σύνολο, παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα.

Γενικότερα, η Αφροδίτη με τους 180 αγώνες που έδωσε, συμμετείχε στο 14,20% των συνολικών ματς που δόθηκαν. Συγκριτικά με το ποσοστό συμμετοχής της Κατερίνας (25,6%) και της Seda (15,07%), η συμμετοχή της είναι σαφώς μικρότερη και πιθανόν υποστηρίζει την άποψή της για τα αίτια της αγωνιστικής της κάμψης από τον Μάιο και μέχρι σχεδόν το τέλος του παιχνιδιού.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

Ο μοναδικός άνδρας από ελληνικής πλευράς που κατάφερε να πάρει μία γεύση τελικού… Ο Νίκος, ως μέλος της Άσπρης ομάδας, συμμετείχε σε 156 ματς μεταξύ δύο παικτών, δηλ. στο 12,31% του συνόλου των ματς.

Ξεκίνησε την πορεία του στην Άσπρη ομάδα, με ένα πολύ χαμηλό ποσοστό επιτυχίας, μόλις 17,6% το α’ δεκαπενθήμερο του Απριλίου, ωστόσο, σταδιακά η απόδοσή του βελτιώθηκε, με καλύτερή του περίοδο το β’ δεκαπενθήμερο του Μαΐου όπου έφθασε το 61,5%. Αναλυτικά, η απόδοσή του σε νίκες και ήττες, ανά δεκαπενθήμερο και στο σύνολο, περιέχεται στον παρακάτω πίνακα.

Ο Νίκος, παρ’ όλο που έφθασε στη διαδικασία του τελικού σχεδόν, δεν είναι ο καλύτερος άνδρας παίκτης από ελληνικής πλευράς σύμφωνα με την απόδοσή του. Κατατάχθηκε 10ος σε νίκες, ενώ ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης που αποκλείστηκε μετά από χαμένη ομαδική ασυλία, είναι 9ος στη τελική γενική κατάταξη. Τα ποσοστά επιτυχίας του Νίκου, ανά μήνα, περιέχονται στον παρακάτω πίνακα.

EMRE

O Emre, ως μέλος της Μαύρης ομάδας, με τα 171 ματς που έδωσε, συμμετείχε στο 13,5% των συνολικών ματς που δόθηκαν. Ξεκίνησε την αγωνιστική του πορεία πολύ δυναμικά, κατακτώντας ένα ποσοστό επιτυχίας 57,9% στο β’ δεκαπενθήμερο του Απριλίου, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια. ωστόσο, αγωνιστικά η απόδοσή του ήταν η πιο ασταθής μέσα στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι το διάγραμμα της απόδοσής του ανά δεκαπενθήμερο, όπου η τεθλασμένη των δεδομένων, κυριολεκτικά, κάνει παρκούρ.

Σε απόλυτους αριθμούς, η απόδοσή του ανά δεκαπενθήμερο και στο σύνολο έχει ως εξής:

Ενώ το ποσοστό των νικών του, ανά μήνα, αποτυπώνεται στον πίνακα παρακάτω.

ΟΚΑΥ

Ο συμπαθής σε όλους παλαιστής, κατατάχθηκε 8ος στην τελική κατάταξη των παικτών, ενώ με τα 145 ματς που έδωσε, συμμετείχε στο 11,44% των συνολικών ματς μεταξύ δύο παικτών.

Ως μέλος της Άσπρης ομάδας, ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον Απρίλιο, κατακτώντας ποσοστό νικών σχεδόν 54%, ωστόσο στη συνέχεια και ενώ η συμμετοχή του στους αγώνες μεγάλωνε, το ποσοστό των νικών του έφθινε, όπως βλέπουμε στον πίνακα που ακολουθεί.

Γενικότερα, ο ΟΚΑΥ κατάφερε να βελτιώσει την απόδοσή του κυρίως στο α’ δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και με τη βοήθεια του κοινού, κατάφερε να πετάξει έξω τον, 4ο σε γενική κατάταξη Bora, και να γευτεί από τη θέση του υποψηφίου την συγκίνηση και την ατμόσφαιρα του ημιτελικού. Αναλυτικά τα ποσοστά επιτυχίας του ανά μήνα, έχουν ως εξής:

Για τους τέσσερις παίκτες που συμμετείχαν στα ημιτελικά του παιχνιδιού, οι καλύτερες και οι χειρότερες αγωνιστικές περίοδοι αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα. Το μεγαλύτερο εύρος διαφοράς έχουν οι δύο Έλληνες παίκτες, ενώ ο ΟΚΑΥ είναι ο σταθερότερος σε απόδοσή ανάμεσα στους τέσσερις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.