Ο Σπύρος Γουρδούπης μιλάει στο Survivors World: Το Survivor είναι ακόμα πιο δύσκολο, από όσο δύσκολο το φαντάζεται κάποιος.

Το Survivor 2019 ξεκινά  κι ένα πρόσωπο ξεχωρίζει από την ελληνική ομάδα. Είναι η στυλιστική του επιλογή -να δέσει ένα φακιόλι στο κεφάλι του- που μας κάνει να τον προσέξουμε.. εκείνο όμως που θα μας κερδίσει τελικά, είναι ο τρόπος σκέψης και ο χαρακτήρας του.

Ο Σπύρος Γουρδούπης,  είναι ένα πρόσωπο που μάλλον δεν θα περίμενες να δεις σε ένα παιχνίδι επιβίωσης.. ίσως και να σε ξενίσει στην αρχή.. κι όμως, όταν τον γνωρίσεις, θα σκεφτείς πόσο πιο ενδιαφέρον θα ήταν το Survivor με τέτοιους χαρακτήρες. Ο επιστήμονας-ράπερ (με το καλλιτεχνικό όνομα Dr. Pips) έχει την δική του ιδιαίτερη κουλτούρα, είναι αυθεντικός, ειλικρινής και πάνω απ’ όλα cool. Είδε το παιχνίδι στις σωστές του διαστάσεις, αντιμετώπισε τις δυσκολίες της επιβίωσης με μποέμ διάθεση, κατάφερε να το διασκεδάσει και να βγει σίγουρα κερδισμένος από αυτό.

Αν και έβλεπε  το Survivor ως πείραμα και περίμενε ότι θα μείνει μικρό χρονικό διάστημα -όπως δήλωσε στην αποχώρηση του-  έμεινε σχεδόν ως το τέλος, έμαθε πολλά, γνώρισε φίλους και γέμισε εμπειρίες και συναισθήματα. Λίγο μετά την τελετή ορκωμοσίας του στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, όπου έκανε το διδακτορικό του στην Δομική Βιολογία, δέχτηκε να μας μιλήσει για την εμπειρία του στο Survivor και τα μελλοντικά του σχέδια.

Πως αποφάσισες να δηλώσεις συμμετοχή σε ένα παιχνίδι επιβίωσης? Τι ήταν αυτό που σε προσέλκυσε?

Όταν δήλωσα συμμετοχή μόλις είχα γυρίσει από ξενύχτι στη Φλωρεντία, με ένα φιλαράκι μου. Ήταν 03:00 το πρωί. Δηλώσαμε για πλάκα.

Φαρμακευτική με διδακτορικό στη Δομική Βιολογία και ραπ! Επιστημονική κατάρτιση και hip hop τρόπος έκφρασης..  Πως συνδυάζονται αυτά τα δύο?

Η τέχνη είναι μία επιστήμη και η επιστήμη είναι μία τέχνη. Για εμένα, το ένα αλληλοσυμπληρώνει το άλλο. Ίδιο νόμισμα• διαφορετική όψη• ίδια αξία.

4.jpg

 Τουλάχιστον στην αρχή, ο πρώτος λόγος που τράβηξες τη προσοχή του κόσμου ήταν το περίφημο φακιόλι σου.. Πότε ξεκίνησες αυτό το στυλ και τι θέλεις να εκφράσεις με αυτό;

Άρχισα να το φοράω όταν έκανα την είσοδό μου στη μουσική σκηνή. Χρειαζόμουν κάτι ξεχωριστό, διαφορετικό και ιδιαίτερο, ώστε να ξεχωρίζω εύκολα. Ο Tupac μου έδωσε την ιδέα και από τότε το φοράω κάθε μέρα. Το γεγονός ότι φοριέται ανάποδα συμβολίζει και την αναποδιά του κόσμου.

Πριν μπεις στο παιχνίδι δήλωσες, πως μόνο η έλλειψη φαγητού πιστεύεις ότι θα σε δυσκολέψει.. ήταν τελικά το δυσκολότερο αυτό? ή μήπως η αναγκαστική συμβίωση με άγνωστους ανθρώπους?

Το δεύτερο, hands down!

Έδειχνες πάντα πολύ cool.. υπήρξε κάποια στιγμή που ξεπέρασες τον εαυτό σου και έχασες την ψυχραιμία σου?

Μία φορά με έβγαλε εκτός εαυτού η Δημητρούλα, αλλά δε θα ήθελα να το αναλύσω.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πες μας κάτι που αγάπησες, που σε έκανε να γελάσεις πολύ, που σε φόβισε..

Αγάπησα την παραλία, με έκανε να γελάω πολύ ο Βασιλικός και με φόβισε η ιδέα ότι μπορεί να γίνω κακό παράδειγμα για νέα παιδιά.

7.jpg

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ομάδες χωρισμένες σε Ελλάδα και Τουρκία. Ήταν διαφορετικό το κλίμα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στην αρχή του παιχνιδιού?

Ήταν τελείως διαφορετικό αφού ήμασταν αντίπαλοι. Με την αλλαγή ο ένας έμαθε καλύτερα τον άλλον.

Η αλλαγή του παιχνιδιού και η ανασύσταση των ομάδων πως σου φάνηκε? Σε ποια ομάδα πέρασες πραγματικά καλύτερα?

Ήταν πραγματικά μια υπέροχη ιδέα. Πέρασα απείρως καλύτερα στην Μαύρη ομάδα.

Ποιο έπαθλο χάρηκες περισσότερο και θα σου μείνει αξέχαστο?

Το φαγητό από τα χεράκια του Νουσρέτ!

6.jpg
Εσύ το παιχνίδι το αντιμετώπισες χαλαρά.. αλλά πολλοί παίκτες μιλούν για ένα «μικρόκοσμο» με τρομερές δυσκολίες! Το Survivor είναι τόσο δύσκολο τελικά, όσο νομίζει κάποιος ότι είναι;

Το Survivor είναι ακόμα πιο δύσκολο, από όσο δύσκολο το φαντάζεται κάποιος.

Τι πιστεύεις ότι σε βοήθησε περισσότερο στο παιχνίδι, η επιστημονική σου ιδιότητα ή η hip hop κουλτούρα σου?

Η επιστημονική μου ιδιότητα στην επίλυση προβλημάτων και το λέγειν• η hip hop κουλτούρα μου στο να είμαι αληθινός και να μην τα παίρνω όλα στα σοβαρά 😉

 Αποχωρώντας είπες ότι θεωρείς πως το Survivor είναι ένα κοινωνικό πείραμα.. ποια είναι τα συμπεράσματά σου, τώρα που το έζησες?

Δεν είναι δυνατόν να παραθέσω τα συμπεράσματά μου σε μερικές γραμμές. Ίσως γράψω κάποιο άρθρο για αυτό σε κάποια στιγμή.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία, θα ήθελες να ξαναπάς στο παιχνίδι; κι αν ναι, τι είναι αυτό που  θα έκανες διαφορετικά?

Αν μου δινόταν η ευκαιρία θα ξαναπήγαινα στο παιχνίδι, ναι. Αυτή τη φορά θα πήγαινα για να το κερδίσω και όχι απλώς για την εμπειρία.

5.jpg

Συνήθως ακούμε ότι μετά το παιχνίδι όλοι οι παίκτες είναι φίλοι!.. Υπάρχουν συμπαίκτες σου που είναι ή θα ήθελες πραγματικά να γίνουν φίλοι σου; και υπάρχουν άλλοι που δεν θα το επιθυμούσες καθόλου;

Με όλα τα παιδιά έχω φιλικές σχέσεις. Δεν είμαι με κανέναν εχθρός. Ειδικά με τον Τόνι και τον Νίκο, δε θα ήθελα να έχω πολλές επαφές, γιατί δεν πιστεύω ότι ταιριάζουμε σαν άνθρωποι. Με Κατερίνα, Αφροδίτη, Δήμητρα, Πάνο και Βασιλικό νιώθω αρκετά κοντά.

 

Τι αλλάζει στη ζωή σου μετά το παιχνίδι? ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Μου δίνεται η δυνατότητα να ακουστεί παραπάνω η μουσική μου και δίνω την προσοχή μου τελείως εκεί. Επίσης, δε θα αφήσω την υποκριτική – σινεμά καθώς έχω και κάποια πρόταση.. και φυσικά έρχομαι συνεχώς σε επαφές για διαφημιστικά. Το κύριο μέλημά μου όμως, είναι η μουσική μου.

Πλουσιότερος σε εμπειρίες ο Σπύρος Γουρδούπης, δείχνει γεμάτος με σχέδια για το μέλλον. Τον ευχαριστούμε που μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία του Survivor και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον ένα άρθρο του για αυτό. Έτσι κι αλλιώς είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσει ξανά, με ότι κι αν κάνει. Προς το παρόν ας απολαύσουμε το τραγούδι του, που μας αφιερώνει  

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Ο Σπύρος Γουρδούπης μιλάει στο Survivors World: Το Survivor είναι ακόμα πιο δύσκολο, από όσο δύσκολο το φαντάζεται κάποιος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.